Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Zomerthriller van best verkopende Nederlandse thrillerauteur

Ja hoor, daar gaan we weer… de zomerthriller van Suzanne Vermeer verscheen half april 2021 en stiekem keek ik uit naar weer een nieuw verhaal van de best verkopende Nederlandse thrillerauteur. De winterse thriller Midwinter nog vers in het hoofd (klik hier voor mijn review), duik ik in een zomers avontuur. Dit boek heet Zomeravond.

Vakantiethriller
Schrijver Vermeer wordt ook wel de ‘koningin van de vakantiethriller’ genoemd, maar ik heb Zomeravond niet kunnen laten liggen tot de vakantie. Zodra mijn oog op het proloog viel en ik de eerste twee zinnen las, móest ik door. Want zeg nou zelf, als je dit leest moet je als lezer toch weten wat er is gebeurd: “Er ligt een meisje op haar buik in het water. Haar hoofd wat gedraaid, haar ogen gesloten en haar mond een stukje open.
Vakantie in Frankrijk
Zoals altijd ga ik niet alle spanning in het boek verklappen, maar houd ik het bij een korte omschrijving zoals ongeveer op de achterflap ook te lezen valt. Het verhaal begint in de Franse Ardèche waar Celeste en Lauren Martens met hun ouders op vakantie zijn. De meiden gaan naar een Franse discotheek, maar Celeste keert niet terug. Zij wordt, na een lange zoektocht, dood teruggevonden aan de oever van een rivier.
Er wordt wel een verdachte opgepakt. Zijn naam Julien Fournier. Hij ontkent! Toch wordt Julien schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang…
Twaalf jaar later
Het verhaal springt dan twaalf jaar verder… Lauren is hulpofficier van justitie in Groningen. Een Franse journalist, Nadine Dubois, neemt contact met haar op en laat weten dat Julien Fournier nog altijd beweert onschuldig te zijn. Hij heeft Nadine gevraagd om zijn zaak te onderzoeken.
De journaliste en Lauren ontmoeten elkaar in Frankrijk, in Aubenas, de stad waar haar zus werd vermoord. En wat er dan allemaal gebeurt… moet je lekker zelf gaan lezen! 

 

Suzanne Vermeer is door de Auteursbond uitgeroepen tot de best verkopende Nederlandse thrillerauteur.


Nog meer nieuws…
Op 13 juli verschijnt het volgende boek van Suzanne Vermeer: Dwaalspoor. Deze thriller gaat verder waar Zomeravond eindigde… Joehoe!


Hoe maak jij kans op Zomeravond?


Vraag: wat vind ik van het boek Goudkust van Suzanne Vermeer?

De bespreking is te lezen via https://www.gaafvoormama.nl/39-mama/2418-de-nieuwe-zomerthriller-van-suzanne-vermeer.