Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Gelezen: Midwinter van Suzanne Vermeer

Iedere winter en zomer kijk ik uit naar de nieuwe thriller van Suzanne Vermeer. Op 20 oktober 2020 verscheen Midwinter. Grappig dat de boeken met de seizoenen mee gaan en je dus – als het even meezit – tijdens koudere dagen de winterthriller leest en als je van de zon kunt genieten (in je vakantie) je de zomerthrillers hebt.
Wie is het?
Inmiddels heb ik al heel wat boeken van ‘de best verkopende Nederlandse thrillerauteur’ gelezen en ik moet eerlijk bekennen dat ik nu bij dit boek al vrij in het begin doorhad wie ‘de dader’ is. Natuurlijk vind ik het boek verder heel spannend en lees ik in twee dagdelen het Midwinter verhaal uit. Tijdens het lezen móet ik namelijk absoluut zo snel mogelijk weten of mijn vooruitziende blik terecht is. Het is vaak voorgekomen dat de thriller van Suzanne Vermeer een totaal andere wending aan het eind kreeg. Dit keer zat ik goed, en dat voelt fijn!

Pseudoniem
Ik vind de nieuwe winterthriller van Suzanne Vermeer – Midwinter – een aanrader om te lezen. Als je de auteur nog niet kent dan is het boek wellicht verrassender dan als je vaker een boek van de schrijver hebt gelezen.
Weet je trouwens dat… Suzanne Vermeer het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken is. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer zijn in de bestsellerlijst verschenen en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.


De Grand Tour skiën
Deze Nederlandse thriller gaat over Alice die een traumatisch ervaring meemaakt als zij met een groep vrienden en haar vriend Noah op wintersport gaat. Een vreselijk ongeluk. Een drama voor de hele vriendengroep maar doordat Alice ‘de schuld’ op zich neemt wordt het voor haar ondragelijk. Ze kiest er voor om niet meer met haar vriendengroepje om te gaan. Tot acht jaar later, geheel per toeval de groep weer bij elkaar komt om de beroemde Grand Tour de Trois Vallées te skiën. Op zich al een uitdaging maar in de oude groepssamenstelling een nog grotere ontdekkingstocht.

Zoals het hoort in een (milde) thriller, gaat er van alles ‘niet goed’ tijdens de skitocht en is er een dubbele verhaallijn over Alice haar stalker.
In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het weer slechter wordt, lopen de onderlinge spanningen op en wordt de groep geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Om het er levend vanaf te brengen, moet Alice de demonen uit haar verleden zien te bedwingen…

 

 

Het boek is o.a. te koop bij Bol.com.