Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Bijzondere Bers tassen

 

Jaren geleden, op z’n minst tien jaar, kocht ik op Texel een waanzinnige tas. Gemaakt van een springbok huid en rood geverfd. De uitgebreide brief bij die tas waarin staat dat het vlees goed gebruikt is en daarna pas aan de huid en dus de tas is gedacht, stelde mij gerust. Deze tas heb ik nog altijd. Ik was ‘m eigenlijk ut het oog verloren, in de tussentijd heb ik al meerdere andere favoriete handtassen gekocht. Tot een kleine maand geleden een persbericht in de mailbox van Gaaf voor Mama kwam en ik las over de BERS Tassen uit Zuid-Afrika. In die collectie zijn ook tassen met springbok vacht te vinden. Wauw, dacht ik… en ik heb mijn rode springbok tas weer uit het stof gehaald. Ik gebruik ‘m weer met plezier. Tot het telefoontje van de eigenaresse van de nieuwe webwinkel www.berstassen.nl, Anouk van Driel. Zij wilde wel bij mij langskomen om haar spectaculaire, fashionable tassen te laten zien. Daar zeg ik geen nee tegen!

Springbok, nguni en zebra

In de tussentijd nam ik een kijkje op haar website BERS tassen en zag ik meteen dat hier meerdere favorieten staan. Wat een waanzinnige modellen, en ook nog eens handgemaakt in Zuid-Afrika. Alle modellen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren leer en er kan gekozen worden uit verschillende soorten vacht: zebra, springbok, nguni, blauw wildebeest en blesbok. Ik kan nu al niet meer kiezen en dan opeens valt mijn oog op het kopje ‘eigen tas ontwerpen’. Staat jouw favoriete tas er toch niet bij? Geen probleem, want de shop biedt ook de mogelijkheid een eigen tas naar wens samen te stellen. Als Anouk bij mij aanbelt met een arm vol tassen, ben ik meteen enthousiast. Wat een prachtige tassen, mooie modellen en kwaliteitsproducten. Ergens vind ik het wel wat zielig… Maar Anouk stelt mij gerust: “De vacht die wordt gebruikt zijn van dieren die gestorven zijn door een natuurlijke dood ofwel zijn geslacht voor de vleesproductie. Dus geen onnodig dierenleed voor jouw mooie tas.”

Korting!

Het is inderdaad mogelijk om zelf een tas samen te stellen. Je kiest een model en je kunt zelf bepalen welke kleur het leer moet worden (er is ook prachtig rood), welke handvaten de tas moet hebben, hoe de sluiting moet vallen en dus ook welke vacht je wil. Ergens blijft zo’n vacht van de springbok die in meerdere kleuren gespoten kan worden, mij aanspreken. Het blijft een verrassend mooi resultaat. Toch, als ik nu zou kiezen, dan ga ik voor de nguni in zwart met wit. Model Billy Jean staat mij aan, hoewel die stoerdere Philippa mij ook wel wat lijkt. Ik denk er nog even over na… bovendien moet je iets houden om van te dromen. Of om op je verlanglijstje voor je verjaardag, Sinterklaas of Kerstmis te zetten.

 

Gaaf voor Mama mag van BERS tassen aan haar lezers een korting geven van 15%.

Wauw, dat is prettig.

Vul bij je bestelling op www.berstassen.nl de code ‘gaafvoormama’ in en je bestelling wordt 15% goedkoper.