Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Een gezonde hoofdhuid

Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het Deens merk ZENZ ontving ik een uitgebreid persbericht over bewuster leven zonder ongewenste chemicaliën. Een korte samenvatting is lastig, maar laat ik bij het eind beginnen. Ik kon een online quiz doen. Of beter gezegd een haaranalyse. Door 7 vragen te beantwoorden over je hoofdhuid, de conditie van jouw haar en jouw dagelijkse haarverzorging routine, krijg je een advies. ZENZ: “Ons algoritme vindt vervolgens de producten die het beste aansluiten bij jouw wensen en behoeften.”

Haaranalyse

Voor mij kwam er als haaranalyse uit: Oil Treatment Deep Wood no. 99, Shampoo Rhassoul no. 16 (travel size 50 ml) en Hair & Scalp Rinse no. 87. Ik zoom dus in op deze drie top-producten voor het haar.

Maar eerst een stukje achtergrond over het merk. ZENZ is de grootste groene kappersketen in Denemarken met een focus op gezondheid, duurzaamheid en ecologie. Het Deense merk gelooft dat schadelijke chemicaliën geen plaats hebben in producten die we dagelijks gebruiken en zet zich in voor een schonere, gezondere toekomst.

Stage als kapster

Anne-Sophie Skjødt Villumsen, founder van ZENZ, heeft de schoonheidsindustrie veranderd. Tijdens haar stage als kapster ontwikkelde ze een allergie voor traditionele chemische haarproducten, wat haar inspireerde om een gezonder alternatief te zoeken. Haar kennis van ingrediënten, de risico's van chemische stoffen en de impact van hormoonverstorende stoffen, gecombineerd met haar passie voor vakmanschap, gaven haar een nieuw perspectief op schoonheid.

Anne-Sophie: “Wat we in ons haar en op onze huid aanbrengen, wordt door het lichaam opgenomen, net als voedsel. Het is onaanvaardbaar dat schoonheidsproducten allergene, kankerverwekkende en milieuschadelijke ingrediënten bevatten. Mijn levensdoel is om dat te veranderen.”

ZENZ maakt bewuste keuzes door te werken met hoogwaardige, actieve, natuurlijke en gecertificeerde biologische ingrediënten. Zij kiest alleen de beste grondstoffen uit de natuur, rijk aan vitaminen en mineralen, om zowel het haar als de huid te voeden en te versterken. Hoofdingrediënten, zoals gezuiverde aloë vera, koudgeperste avocado-olie, cactusvijg en rhassoulklei, bieden aanzienlijke voordelen voor zowel de gezondheid als het uiterlijk van het haar en de huid.

 

Vrij van…

Met een uniek recept dat minder water bevat en meer actieve ingrediënten, is ZENZ ontworpen voor professioneel salongebruik. Omdat professionele resultaten alleen bereikt kunnen worden met hoogwaardige ingrediënten en de hoogste kwaliteitsstandaarden.

ZENZ is vrij van SLS, sulfaten, PFAS, ongewenste chemicaliën en hormoonverstorende stoffen.

Er is gekozen voor milde geuren en essentiële oliën en er worden geen synthetische geurstoffen gebruikt in de Pure-lijn.

Healthy hair

ZENZ gaat over haar, maar óók over huid. Over je hoofdhuid! Een hoofdhuid die uit balans is, is vaak een signaal dat er iets mis is. Hoofdhuidproblemen kunnen zich op verschillende manieren uiten, zoals psoriasis, droge hoofdhuid, roos, vette hoofdhuid, jeukende plekken met schimmel of zweertjes, gebrek aan voeding en haaruitval. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door het gebruik van producten met siliconen, sulfaten, chemicaliën en parfum, maar ook door mentale onbalans zoals stress of verdriet, hormonale disbalans door zwangerschap of menopauze, of een ongezonde levensstijl zoals slechte voeding, gebrek aan slaap of beweging, en drastisch gewichtsverlies. Ziekte en bepaalde medicijnen kunnen ook bijdragen aan hoofdhuidproblemen. Door je hoofdhuid te behandelen met hoogwaardige ingrediënten, kun je het verschil voelen in je haar, je huid en zelfs je gemoedstoestand. Geef je hoofdhuid de verzorging die het verdient en ervaar de positieve effecten ervan op je haar, huid en stemming!

No. 87 en no. 99

Tadaaa… en dan komen de producten uit mijn haaranalyse naar voren. Ik ben aan de slag gegaan met Hair & Scalp Rinse Fresh Herbs no. 87. Dit is een reinigende cider die als detoxkuur vuil, kalkaanslag en afvalproducten van haar en hoofdhuid verwijdert. Nu maar hopen dat mijn rode verf goed blijft… ik verf namelijk al jaren mijn haren. De geur van het product is in ieder geval fijn: met geuren van appel, aloë vera, zonnebloempitten, kamille, bergbraambessen, abrikoos en perzik. Het resultaat? Glanzend en zijdezacht haar. Okay, dat claimen meer merken, maar met No. 87 werkt het écht.

Dan heb ik nog de Oil Treatment Deep Wood no. 99 gebruikt.

Dit is een multifunctionele olie voor haarverzorging, huidverzorging en styling. Dat is handig. Meerder functies in één fles. De olie versterkt het haar, geeft glans en voorkomt gespleten haarpunten. Bovendien zitten in de olie ook vitamines en mineralen die het haar voeden en de huid strakker maken. De olie laat een warme geur achter van cederhout, patchouli en mirre. Hhmmmm. En, het trekt snel in en is niet vet. Het product is siliconenvrij en geschikt voor de curly girl methode.

Mee op reis

Ik vind het ideaal… kleine verpakkingen. Ik neem de Shampoo Rhassoul no. 16 in 50 ml lekker mee op reis. Dit is een kleishampoo met conditioning effect met een zoete geur van karamel met een vleugje vanille en kokos. Reinigt en kalmeert de hoofdhuid met een herstellend effect dat gespleten haarpunten voorkomt. Het haar wordt gevoed met biologisch gezuiverde aloë vera, mineraalrijk rhassoulklei uit Marokko, biologische koudgeperste avocado-olie en glutenvrij tarweproteïne. Voor een schitterend resultaat van mijn geverfde haar.