Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Het meisje uit Brooklyn

Als ik lucht krijg van de nieuwe thriller van Guillaume Musso weet ik dat ik ook dit boek móet lezen. Al eerder las ik zijn boek 24 dagen en ik moet bekennen, hoe gek het waarschijnlijk klinkt, dat boek houdt mij nog steeds bezig. Zijn andere boeken, waaronder Vlucht uit New York, vond ik al net zo intrigerend. Kortom, deze schrijver van thrillers heeft mijn hart gestolen.
Als ik iets vreselijks deed…
De boeken zijn net niet té eng, maar ze grijpen mij wel aan. En velen met mij, want in Nederland zijn al meer dan 60.000 boeken van Musso verkocht. Op 2 mei 2017 verscheen zijn nieuwste boek: Het meisje uit Brooklyn. De achterflap lees ik: “Ik herinner me het moment nog goed. We keken uit over zee, toen Anna me een vraag stelde. ‘Als ik iets vreselijks deed, zou je dan nog steeds van me houden?’ Wat zou jij gezegd hebben? Anna was de vrouw van mijn leven. Over drie weken gingen we trouwen. Natuurlijk hield ik van haar, wat ze ook op haar geweten zou hebben. Tenminste, dat dacht ik. Maar ze begon zenuwachtig in haar tas te rommelen en liet me een foto zien. ‘Dit komt door mij.’ Ik staarde naar haar geheim, verbijsterd, en wist dat onze levens voorgoed veranderd waren. Geschokt stond ik op en vertrok, zonder nog een woord te zeggen. Toen ik terugkwam was Anna verdwenen. Sindsdien ben ik naar haar op zoek.”
Voor- en achterkant
Dat klinkt toch waanzinnig spannend. Snel start ik met lezen over het verhaal van Raphaël en Anna. Wat inderdaad zo begint als hierboven en op de achterkant van het boek beschreven staat. Anna is na het laten zien van de foto van het vreselijks uit haar verleden spoorloos. Raphaël reist terug naar Parijs waar hij haar denkt te vinden, maar ze blijkt niet thuis te zijn. Samen met zijn buurman Marc, een voormalig politieagent, gaat hij haar zoeken. Zij ontdekken schokkende gebeurtenissen en zelfs een naamswijziging. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, speelt het zich ook gedeeltelijk in New York af. De clou van het verhaal ga ik natuurlijk niet vertellen, maar reken er op dat je dit boek niet meer weg kunt leggen! Het moet uit. Zal Anna gevonden worden?!
Grappig detail: terwijl ik Het meisje uit Brooklyn lees  vraagt mij dochter van 8 jaar regelmatig de aandacht (yep, ik kan het boek niet wegleggen tot ik bij pagina 315 ben aangekomen). Met één opmerking heeft ze die aandacht wek te pakken. Zij vraagt namelijk waarom ik op de voorkant van het boek sta. Ik lach, maar zie wat zij bedoelt want de dame voorop heeft ook rood haar. Even heeft het verhaal een dubbele betekenis voor mij, maar ach… ik ben nooit in Brooklyn geweest. 
AFGELOPEN - Gaaf voor Mama mag van A.W. Bruna de thriller van Guillaume Musso weggeven.
 
Maak kans op Het meisje uit Brooklyn van Guillaume Musso.
 
Laat op het formulier achter wanneer dit boek is verschenen én omschrijf waarom jij het zo graag wilt lezen.
 

De winnaars: Gerda van D uit Werkendam, Tamara R uit Eygelshoven en Jamie J. uit Aalten.