Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Vluchten uit je eigen gewone leventje...

Ik was gewaarschuwd… want vorige keer toen ik een boek van Guillaume Musso ging lezen – Bericht uit Parijs – kon ik het niet meer wegleggen. Dat boek moest uit! Daarom had ik zijn nieuwste boek, Vlucht uit New York, weggelegd om op een rustig moment te gaan lezen. In de zomervakantie dus. En ook nu zat ik vrijwel direct in het verhaal. Sterker nog ik ging mij in het echte leven helemaal raar voelen omdat het voelde of ik met Nikki en Sebastian mee op reis was in Parijs en New York. Ik kreeg zelfs het gevoel om deze tragedie te bespreken met mijn man. Want als je zoon wordt ontvoerd is dat natuurlijk vreselijk. Kortom, Musso heeft zijn verhaal weer zó goed geschreven dat ik vlucht uit mijn gewone leventje en de Vlucht uit New York echt meemaak. Net als alle lugubere ontdekkingen in Parijs. Spannend. En wat een gaaf boek!

Over het boek en de schrijver

A.W. Bruna uitgevers kondigt zijn nieuwste boek zo aan: “Wereldwijd zijn er meer dan 18 miljoen boeken verkocht van Guillaume Musso. Musso is een van de bestverkopende auteurs in Frankrijk en zijn werk verschijnt in meer dan 36 landen. Na het succes van BERICHT UIT PARIJS, volgt nu VLUCHT UIT NEW YORK. Musso geeft de lezer een onweerstaanbare mix van spanning en romantiek.” Ik kan mij hier volledig in vinden. Het boek heeft een vleugje romantiek, maar vooral heel veel spanning. En plotwendingen die ik zelf niet kan bedenken. Hoewel, nu ik het boek uit heb (ja, het moest uit!) ben ik nog in mijn hoofd reconstructies aan het maken van alle situaties en aan het uitvogelen hoe ik het einde van het verhaal niet heb zien aankomen.

Ik wil eigenlijk niet te veel over het verhaal vertellen, want dit boek moet je beleven. Maar heel kort door de bocht gaat het verhaal over de vijftienjarige zoon Jeremy die verdwijnt. Nikki en haar ex-man Sebastian gaan op zoek en belanden, na het vinden van een kilo cocaïne in zijn slaapkamer, in waanzinnige dagen. Het verhaal speelt zich af in New York, Parijs en Brazilië.