Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Zendee gaat voor biologisch katoen

Al vaker viel ik voor de sportieve maar vrouwelijke jurken van het Nederlandse modemerk Zendee. Dus, toen ik last dat de nieuwe collectie dameskleding gemaakt is van eerlijk en duurzaam biologisch katoen heb ik snel weer een bezoek aan de webshop gebracht.
Simpel maar stijlvol
Ik vind er geen ‘knal’kleuren (daar houd ik wel van), maar fijne basics in vooral blauw-, grijs- en groentinten. Oh en hier en daar toch een knaller in rood. Als echt jurkentype surf ik naar de collectie jurken en valt het model Zazou mij meteen op. Een simpele maar stijlvolle jurk met hooggesloten ronde hals en kraagje, met in de taille een striklint. En ja hoor, van biologisch katoen tricot.
Als tip staat erbij dat de jurk Zazou waar ik naar kijk perfect past bij Legging nightsky. Ik klik dus verder en kom bij de leggings, in diverse kleuren. Nou draag ik inderdaad vaak een legging, in zwart. Dus eenzelfde kleur legging als jurk is op zich al een uitdaging. Ik bestudeer de foto’s van de leggings goed omdat ik het ontzettend irritant (en dat is bescheiden uitgedrukt) vind als een legging of panty afzakt. Ik zie dat het model wat laag is, maar ik waag het er op. De legging wordt erbij besteld.
Zacht biokatoen
Ik heb zelfs nog mailcontact met eigenares Zefanja en zij legt uit: “Voor de jurken en leggings uit de nieuwe collectie wordt biokatoen gebruikt, dat zachter, dikker, sterker en meer ademend is dan traditioneel katoen. Daarnaast bevat de nieuwe collectie vesten, shirts en rokjes in dezelfde stijl. Nu nog gemaakt van traditioneel katoen, maar vanaf voorjaar 2018 worden ook deze kledingstukken van biologisch katoen gemaakt.
Een deel van de nieuwe collectie van Zendee is gemaakt van biologisch katoen, in een fabriek met het GOTS-keurmerk. Dit betekent dat er gecertificeerd organisch katoen gebruikt wordt en op een verantwoorde manier verwerkt wordt. Kleding die eerlijk gemaakt is dus, waarbij de katoenboeren een veilige werkomgeving hebben en een eerlijke prijs krijgen voor het biologische katoen. De organische kleding is niet alleen ontzettend mooi en comfortabel, maar gaat ook langer mee en maakt de wereld een stukje mooier.” Goed om te weten.

Wil je weten wat ik van de jurk en legging vind? Lees dan verder bij 'Fijne jurk en legging, echt waar!'