Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Warme voeten na een wandeling door Kneipp Kuurtuin

alt

Ik denk iedere avond weer dat het een echt vrouwen’kwaaltje’ is: met koude voeten (lees: ijsklompjes) naar bed. Omdat mijn moeder hetzelfde probleem heeft, neem ik haar mee naar de opening van de Kneipp Kuurtuin bij Wellnessresort de Veluwse Bron in Emst. We gaan een dagje genieten! En aan onze voeten werken… We komen in eerste instantie voor de Kneipp Kuurtuin, maar we inspecteren ook de lavendelsauna, Pakistaanse zoutsteenmijnsauna, het Caldarium, de kruidenbaden en het zoutwaterbad. Het is een zonnige dag, dus het is extra heerlijk om buiten in dit bad te dobberen. Aan het eind van de dag besluiten we ook nog eens een Fish Foot Spa te nemen, waarbij ik gillend van angst en plezier mijn voeten in een aquarium laat zakken. De visjes – ze zijn groter dan ik had verwacht – eten mijn dode huidcellen, waarna ik zachte EN warme voeten heb. Maar eigenlijk had ik die warme voeten inmiddels al, omdat ik buiten door het koude, stromende water heb gelopen. Terug dus naar dat moment. Want dat heeft te maken met de introductie van de samenwerking tussen Wellnessresort de Veluwse Bron en Kneipp. Onder het gezamenlijke motto ‘Wellness, Ontspannen en Puur genieten’ werd op 8 oktober de aftrap gedaan met de opening van een adembenemende Kneipp Kuurtuin!

Bloedsomloop

Sebastian Kneipp is beroemd geworden dankzij zijn weldadige waterkuren. Volgens de filosofie van Kneipp zijn vijf pijlers belangrijk voor gezondheid en geluk in ons leven, te weten: stromend water, actieve beweging, gezonde voeding, natuurlijke ingrediënten en balans tussen lichaam en geest. Vier van deze vijf pijlers kunnen worden beleefd in de nieuwe Kneipp Kuurtuin. In deze kuurtuin bevindt zich het eerste onderwater- wandelpad ter wereld met verschillende ondergronden om op te lopen. Dus, slippers uit! Ik stap over wat kleine steentjes voorzichtig het stromende water in. Ai, koud. Iets sneller dan gepland loop ik over fijn zand, naar wat grovere steentjes en langzaam wordt het dieper (tot een stukje onder mijn knie). Halverwege is een armbad (hierover onderaan de tekst bij ‘lees meer’ meer) wat ik oversla omdat mijn achillespees nu echt heel koud voelt. Ik kijk uit over herfstasters en andere bloemen, maar loop stug door over een touwmat, bamboetakjes en daarna een zachte ondergrond. En opeens voel ik ook die kou niet meer zo erg. Want al die ondergronden en het stromende water stimuleren de bloedsomloop en verkwikken het lichaam. Het pad loopt in een mooie U, met een afwisselend uitzicht over bloemen, kruiden, planten, het meer, de sauna’s en het gardierwerk. Het is de bedoeling om na deze wandeling door het water, door de bakken met verschillende ondergronden te stappen en de zilte lucht van het gardierwerk op te snuiven. Heerlijk! En een wonder, mijn voeten en benen voelen warm van binnen, maar zijn nog koud. Tijd om de sauna bij de Kneipp Kuurtuin in te duiken. Zalig. Langzaam warm ik weer helemaal op. Mijn voeten ook. Wat een weldaad! 

Dagje genieten

Dat de samenwerking tussen de Veluwse Bron en Kneipp verder gaat dan alleen de nieuwe Kneipp Kuurtuin blijkt als we een massage in het beauty center krijgen. Bij de hot en coldstone massage mag ik kiezen welke geur Kneipp massageolie ik wil. Een sensationele massage waarbij warm en koud wordt afgewisseld. Daarna relaxen bij de openhaard en genieten van verse sapjes en een lunch (en tapas). Een dagje goed genieten!

alt

Veluwse Bron – Kneipp Kuurtuin

In de kuurtuin bevindt zich het eerste onderwater-wandelpad ter wereld met verschillende ondergronden. Het op blote voeten lopen over deze ondergronden stimuleert de bloedsomloop en verkwikt het lichaam. De afwisseling in het water is goed voor de weerstand. Rondom het wandelpad zijn er planten en kruiden te ontdekken die ook gebruikt worden in de zuivere producten van Kneipp.

Verrassend verkwikkend onderwaterpad

Een wandeling in het onderwaterpad is verfrissend en verkwikkend, stimuleert de bloedsomloop en verhoogt de weerstand. Het is bovendien leuk om te doen.

Het armbad

Het armbad wordt ook wel de Kneippse espresso genoemd omdat het een opkikker is voor lichaam en geest. Het kan helpen bij een hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid en stress.

Het gradierwerk; zilte weldaad

Gradierwerken werden van oorsprong gebruikt voor de winning van zout. De zuiverende werking van zilte lucht werd ontdekt en ingezet bij het kuren. Het gradierwerk is een bouwwerk van wilgentenen waar water langs sijpelt.

Sauna’s

Er zijn twee sauna’s te bezoeken als afsluiting van de koud/warmbeleving.

Naast de Kneipp Kuurtuin kunnen gasten bij de Veluwse Bron ook producten van Kneipp kopen in de shop, kan men kiezen voor een massage met Kneipp olie, wordt er in de horeca Kneipp kruidenthee geschonken en zijn de douchegels en shampoos gratis te gebruiken in het resort.

www.kneippkuurtuin.nl