Mjammie, gelukkig is het bijna Pasen. Soms ben ik – helaas ik moet het bekennen – niet helemaal consequent. Pepernoten komen er hier niet in voor Sinterklaas in het land is… maar chocolade-eitjes zijn wel welkom voor de paashaas er is. Een beetje chocoladeverslaafd dus. Op z’n  tijd! Deze  mama is dan ook blij met het bericht van Tony’s Chocolonely over 12 eitjes in een doosje. Ze zijn gemaakt door Belgische chocolademakers van de lekkerste en meest verantwoorde chocolade, in de smaken puur, melk en praline. Met een gerust hart snoep ik van Tony’s chocolade. Zeker nu ik weer eens opnieuw dit onderstaande weet:

Tony Chocolonely

Er is nog steeds slavernij en kinderarbeid in de chocolade handel. Toen journalist Teun van de Keuken daar in 2003 achterkwam, gaf hij zichzelf aan als medeplichtige in de chocolade criminaliteit. Teun’s campagne kreeg veel steun en gehoor in Nederland. Omdat hij niemand zover kon krijgen om ‘slaafvrije chocolade’ te maken, begon hij zelf een chocolademerk: Tony Chocolonely. De missie is nog steeds dezelfde: 100% slaafvrije chocolade. "Dat doen we al vanaf 2002 met TV programma’s en onderzoek. Op TV laten we zien hoe chocolade gemaakt wordt en wie er betrokken zijn bij de wantoestanden. We onderzoeken een nieuw model, waarbij we er zeker van zijn dat het extra geld dat jij betaalt uiteindelijk bij de juiste mensen terecht komt. Door Tony’s Chocolonely chocolade te kopen, kun je laten zien dat jij daar achter staat."