Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Natuurlijke zonnebrandcrème van Loveli

Wat mij betreft hebben Nederlandse merken bij voorbaat al een stapje voor. Laten we het erop houden dat ik het gewoon gaaf vindt als een product in ons landje is bedacht en/of gemaakt. 
Met dit in het achterhoofd begrijp je vast dat ik al langer fan ben van het merk Loveli.
Ik schreef al eerder over de deodorant waarmee mijn geur van hormoonzweet echt verdween. Sindsdien gebruik ik die deostick zonder aluminium met plezier. En volg ik Linda Bot, de founder van Loveli. Ieder week ontvang ik een informatieve en heel prettig geschreven nieuwsbrief in mijn mailbox. Dus, toen zij over de Sun Cream en Aftersun schreef wilde ik dat graag proberen.
 
Troepvrije Sun Cream
Linda vertelt over de nieuwe troepvrije Sun Cream SPF30: “Heel blij zijn we dat we de nieuwe Loveli Sun cream SPF 30 kunnen introduceren die maar liefst alle 4 keurmerken bevat! Met groen licht van alle onafhankelijke experts die hebben getest en onderzocht.”
Okay, heel mooi gezegd, maar wat zit er dan wel of juist niet in de zonnebrandcrème van Loveli?  
 
“Gemaakt van alleen natuurlijke ingrediënten en dus ook alleen natuurlijke UV-filters, om precies te zijn: zinkoxide is het enige UV-filter in onze Sun cream."
 
 
Want:
Het is een mineraal UV-filter. Minerale UV-filters werken als een spiegel en weerkaatsen zonlicht. Dit in tegenstelling tot synthetische UV-filters die ín je huid werken en daar uv-licht omzetten in warmte. Met alle risico’s op gevoeligheden en irritaties. Zinkoxide is daardoor helemaal veilig voor zowel de gevoeligste huidjes als babyhuidjes.
Zinkoxide heeft van nature een hoge bescherming tegen UVA-straling. UVA zorgt voor huidveroudering. Zinkoxide beschermt je dus zowel tegen verbranding als huidveroudering.
Zinkoxide werkt direct als uv-filter. Synthetische zonnebrandcrèmes hebben een inwerktijd nodig van tot wel een half uur. Terwijl de Loveli Sun cream direct werkt. Dat is wel zo prettig als je het zonnetje voelt branden.
Zinkoxide is ook nog eens de veiligste UV-filter voor het koraal en het zeeleven, want het verbleekt het koraal niet en warmt de zee niet op. Daarom hebben we nu ook het logo van het Positive Reef Initiative op onze verpakkingen staan.
 
Witte waas
Tijd om deze zonnebrandcrème die ook waterproof is op mijn armen en benen te smeren. Ik heb een redelijk gevoelige huid en heel wat ervaring met het smeren van sun creams. Een hoge factor wil nog wel eens lang van die witte vegen op je huid geven. Ik kan je zeggen dat deze van Loveli een ieniemienie beetje witte waas geeft.
Linda: “Het heeft ons 80 versies gekost om een zonnebrandcrème te ontwikkelen die helemaal natuurlijk is en toch geen witte waas geeft. Want dat is het nadeel van zinkoxide: het is spierwit. En dat kun je zien. Maar dat hoeft niet gelukkig. Door de toevoeging van bijzondere ingrediënten zoals karanja-extract. Dat extract zorgt ervoor dat de werking van de zinkoxide versterkt wordt én dat 'ie nog fijner verdeeld wordt door de crème. En hoe beter zink verdeeld is, hoe minder zichtbaar hij is.
Zo hebben we nu dus een zonnebrandcrème die helemaal natuurlijk is én de beste bescherming geeft en toch geen of nauwelijks witte waas geeft. En net zo belangrijk, het zeeleven niet belast of koraal ontkleurt.”
 
 
UV-Index
Ik smeer iedere dag zonnebrandcrème en mij zie je niet in de volle zon liggen. Als kind ben ik heel wat keren verbrand en dat wil ik echt niet meer. Bovendien, ik vind het vaak veel te warm in de volle zon. Wil jij wel graag genieten van zon op je huid? Weet dan dat in de weer-app op je mobiel de zonkracht per dag wordt weergegeven. De uv-index laat de zonkracht zien en vaak ook nog de voorspelling voor de rest van de dag.
 
“En als je dan ook weet wat je zonhuidtype is, kun je uitrekenen hoe lang je in de zon kunt zijn zonder te verbranden. En hoe lang je beschermd bent in de zon mét zonnebrandcrème. Bij huidtype 2 kun je bij zonkracht 6 bijvoorbeeld 17 minuten in de zon zitten voordat je huid verbrandt en met een SPF 30 is dat 30 keer zo lang, dus wel ruim 8 uur", aldus Linda.
 
Wil je meer weten over je huidtype en hoe lang je eigenlijk beschermd bent tegen zonnebrand? Lees dan Linda’s blog: Hoe lang ben je nu écht beschermd met je zonnebrandcrème?
 
Na het zonnen
Natuurlijk wil je geen rode huid na het zonnen. En met Sun Cream bescherm je jouw huid goed. Maar stel, je bent wel wat verbrand… of juist niet, smeren met een aftersun is altijd fijn om je vochttekort weer aan te vullen en de zonnestralen te compenseren met antioxidanten.