Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Op geurreis met Marjolein Bastin

Ik ontving een uitnodiging om bij de lancering van Moments by Marjolein Bastin te zijn. Ik zal gelijk bekennen dat ik direct dacht aan de bloemen illustraties in zachte kleuren, aan tijdschriften als Libellen en Margriet (waar tekende Marjolein eigenlijk voor?). Ik dacht dus niet gelijk aan hip en dat hoeft natuurlijk ook totaal niet. Wel moest ik denken aan natuur, zachtheid en liefelijk. Iets wat ik zeker in deze tijd (crisis op crisis in de wereld) wel kan gebruiken. Maar wát zou die lancering in het najaar van 2022 inhouden? Op het allerlaatste moment kon ik er niet bij zijn (tja, een afspraak voor je zoon in het ziekenhuis is toch net iets belangrijker dan een perslancering 😉).

Home producten
Gelukkig werd ik direct na het persevenement op de hoogte gebracht van de collectie met beauty- en home producten, geïnspireerd op de fijne plekken en herinneringen die Marjolein Bastin koestert. En, ik ben onder de indruk van deze producten. Ik ontvang van de drie verschillende collecties één product; een geurkaars, home perfume en fragrance sticks. Als vanzelfsprekend prijken de bloemrijke illustraties van Marjolein op de producten. De kleur geeft mij ook direct een gevoel bij de geur.
Wat blijkt: Marjolein had altijd de wens om een collectie te ontwikkelen met producten die je weer even terugbrengen naar een fijn moment of een mooie plek. De illustratrice vertelt: “Waar ik ook teken, als ik een geurkaars brand, ben ik weer even terug op die vakantiebestemming, of het doet het me denken aan mooie momenten die ik heb meegemaakt. Geuren bepalen hoe je je voelt en werken vaak ook inspirerend.”

Op geurreis
De geurreis met Marjolein resulteerde in drie verschillende geuren. De herinneringen van haar reizen vormen de basis voor de geuren van de producten.
De geurlijn Dutch Coast spreekt mij gelijk aan, waarschijnlijk vanwege de naam. In de Dutch Coast lijn staat de zandkust van Nederland centraal, waarin je tonen van frisse limoen en zachte iris kunt herkennen. Marjolein: “Op Ameland ben ik ook graag, daar kom ik al veertig jaar. Het voelt als thuis en de geur van Dutch Coast herinnert me aan schelpen zoeken, liggen in het zand en het turen naar de eindeloze horizon met schepen in de verte.” Op de verpakkingen van de Dutch Coast lijn zijn rustgevende tekeningen te zien van helmgras, schelpen, zeemeeuwen en lila irissen. Dit is mijn favoriet! Ik heb de geurstokjes geprobeerd en ze staan zalig te geuren op mijn bureau. Ik word niet alleen blij van de geur, ook van de schoonheid van de verpakking. Ene tekst als: “Transform your home into a relaxing space with these fantastic smelling home fragrance sticks.” En, vegan, 88% natural origin, made with love. 

De geurkaars die ik heb ontvangen is uit de lijn Bora Bay en de vlinder op de verpakking heeft mijn hart gestolen. Zo mooi! De Bora Bay lijn is geïnspireerd op reizen naar tropische eilanden en geurende bloemen, waarin tonen van fleurig jasmijn en zoete patchoeli te ruiken zijn. “Bij Bora Bay denk ik aan de fijne herinneringen die ik heb aan tropische eilanden, het hangmat gevoel en de geur van kleurige bloemen,” aldus Marjolein. Die herinneringen heb ik ook en inderdaad, als ik deze geurkaars ’s avonds brand ben ik in mijn woonkamer weer even terug in de Caribbean.

De spray fles met home perfume is van Swiss Lodge. Wellicht komt het omdat ik te zuinig spray, maar in mijn neus ruikt deze geur het minst (zowel minst aanwezig als lekker). De Swiss Lodge lijn neemt je mee naar een houten lodge in de natuur, met geuren van petitgrain en warme amber. "Swiss Lodge is gebaseerd op mijn favoriete plek in de Zwitserse Alpen, waar ik een paar maanden per jaar ben. Het is een combinatie van de frisheid van sparren, vers hooi en de geur van hout, waar ook ons eigen huis van gemaakt is,” zo vertelt Marjolein. Deze lijn is te herkennen aan de illustraties met de imponerende Alpen, Edelweiss en vlinders. Misschien zou ik deze geur het best als hand lotion kunnen hebben. Of als hand soap.