Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

De geur van Van Gogh

Ik zit stiekem te lachen als ik de kop boven deze tekst schrijf. Het is natuurlijk een knipoog… want we willen toch helemaal niet weten hoe Van Gogh ruikt. Hooguit hoe de afbeeldingen op zijn schilderijen ruiken.

En dat maakt het duurzame Britse beautymerk Floral Street mogelijk met de introductie van een 'home fragrance collectie', in samenwerking met het Van Gogh Museum. Het 'Sunflower Pop' eau de parfum, geïnspireerd op Van Goghs meesterwerk Zonnebloemen (1889), bestond al, maar nu is er een uitbreiding op de collectie, met een geurkaars, room spray, room diffuser en geurstokjes.

Sterker nog deze home collectie komt meteen in twee verrassende geuren én mooie prints op de producten. De andere geurlijn heet 'Sweet Almond Blossom' en is door meesterparfumeur Jérôme Epinette ontwikkeld, gebaseerd op Van Goghs Amandelbloesem (1890).

De Floral Street x Van Gogh Museum

Floral Street staat bekend als beautymerk dat natuurvriendelijke geuren creëert uit liefde voor de natuur én samengesteld uit ingrediënten die traceerbaar zijn van bron tot geur. Liefde voor de natuur is ook wat het Van Gogh Museum en Floral Street verbindt. Deze samenwerking biedt een frisse en nieuwe manier om de kunst van Van Gogh thuis te ervaren.

Zonnige geurkaars

En dat doe ik graag. Ik haal de geurkaars Sunflower Pop in huis. De gele zonnebloemen die Van Gogh op het doek vastlegde vormden de inspiratiebron voor deze sprankelende citrusgeur met frisse mandarijn en een vleugje bergamot, verwarmende witte ceder en een bruisende ‘pop’. De wilde vijg in deze opwekkende, zonnige geur krijgt zijn verrassende frisheid van een sprankje groene munt.

De geurkaarsen zijn veganistisch, paraffinevrij en handgemaakt in het Verenigd Koninkrijk. De kaarsen bevatten een oliemix van op verantwoorde wijze geproduceerde koolzaad en kokosolie wat duurzamer en een herbruikbaar alternatief is voor mineralen was. De lont is gemaakt van natuurlijk, schoonbrandend, ongebleekt katoen en verweven met een linnen draad zodat de geur optimaal tot zijn recht komt. De kaars brandt 40 uur en is gegoten in een mat recyclebaar glas waarin het Floral Street-logo en de handtekening van Van Gogh zijn gegraveerd.

Scented reeds

Verder haal ik de Sweet Almond Blossom geurstokjes in huis, scented reeds genaamd. Deze stokjes met veganistische geurolie kun je plaatsen waar je maar wilt, liefst natuurlijk wel een glas, vaas of potje. Ziet er leuk uit. Ze zijn 100% recyclebaar en de geur, die tot acht weken aanhoudt, hangt heerlijk in de kamer. Ik heb 3 stokjes geplaatst, voor een subtiele geur, geïnspireerd op één van Van Goghs meest dierbare onderwerpen: takken vol zachte witte amandelbloesem tegen de achtergrond van een helderblauwe hemel. Deze opfleurende, fruitige, bloemige, zachte geur herinnert aan het aanbreken van de lente.

Ik ben blij met de samenwerking tussen Floral Street x Van Gogh Museum in deze home collectie!