Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Onze dweilrobot Braava jet® m6 heet ‘Dweillie’

Ik schreef al eerder dat ik gewoon niet zo heel erg houd van huishoudelijke klusjes. En met ‘niet zo heel erg’ bedoel ik eigenlijk ‘niet’. Natuurlijk houd ik wel van een schoon en opgeruimd huis. Dat laatste lukt mij trouwens slecht. Met de ‘schoon’ word ik al sinds eind 2020 geholpen door onze ‘Stoffie’ de robotstofzuiger. Ideaal! Lees in een eerder blog hoe blij ik met de iRobot ben.
Dweilen
Sinds begin 2022 ben ik de trotse eigenaar van een heuse dweilrobot. Ja, dat klinkt misschien wat raar maar ik ben blij met onze kleine dweilvriend. Trots ook dat onze houten vloer nu bij grote regelmaat wordt gedweild. Bij iRobot weten ze dat mensen vaak een naam geven aan hun robotstofzuiger of dweilrobot. Bij ons kwamen diverse namen in gedachte, maar naast onze ‘Stoffie’ hebben we nu gewoon ‘Dweillie’.

Het witte apparaat staat te stralen naast de zwarte stofzuigrobot. Ze rukken na elkaar uit. Dus eerst wordt de vloer keurig schoon geveegd en daarna gaat ‘Dweillie’ er met één druk op de knop op uit. Heel eenvoudig en gemakkelijk. Al moet je er vanzelfsprekend goed voor zorgen dat er genoeg water en juist reinigingsmiddel in de tank zit en de dweil schoon is en onder het apparaat wordt geklikt. Dan gaat de dweilrobot rijden, sprayt het water met sop, rijdt vooruit en een stukje achteruit zodat de hele vloer aan de dweilbeurt toekomt. Ook ieder hoekje!
Gefascineerd kijken
Als de Braava jet m6 dweilrobot voor het eerst een rondje door onze woonkamer maakt, sta ik weer gefascineerd te kijken. Dat heb ik ook tijden lang bij onze stofzuigrobot gedaan. Zo knap hoe een apparaat zo precies weet waar hij moet zijn en al is geweest. Ik sta soms zo lang te kijken dat ik in die tijd zelf ook had kunnen stofzuigen of dweilen haha… Maar serieus, ieder hoekje wordt netjes gedweild met de natte dweil. En inmiddels weet ik dat ‘Dweillie’ het zelfstandig zo goed en zorgvuldig doet, dat ik tijd heb om rustig een boekje te lezen of lekker naar de sportschool te gaan. Dát maakt de robotstofzuiger en dweilrobot tot ideale huishoudelijke apparaten! Je houdt zelf tijd over om iets leuks voor jezelf te gaan doen!

Slim apparaat
Bij de huishoudelijke hulpen van iRobot zit ingenieuze programmatuur. Dat weet ik, je kunt met behulp van een app programmeren wanneer en hoe je wilt dat de stofzuigrobot of dweilrobot aan de slag gaat. Zelf vind ik het gewoon ook handig om op de aan-knop te drukken wanneer ik dat wil. Bij ons liggen er namelijk nogal eens schoenen onder de bank en uit ervaring weet ik dat een veter nogal vast kan draaien in de borstels. Geen drama, maar zelf vind ik het dus wel handig om in de buurt blijven als dit slimme apparaat aan het werk is.

De Braava jet® m6-dweilrobot zorgt voor frisse, schone vloeren. Ideaal voor harde vloeren, zoals hardhout, tegels en steen, en dankzij het strakke en gestroomlijnde design kan de robot in hoeken komen en langs de randen dweilen. Dankzij zijn geavanceerde navigatie volgt de robot een efficiënt patroon, terwijl hij om meubels, tapijten en andere obstakels heen navigeert. Wanneer de batterij van de robot leeg raakt nog voordat hij zijn schoonmaaktaak heeft voltooid, zal hij zichzelf automatisch opladen en daarna verder gaan met schoonmaken totdat de taak is volbracht. 

Voor als je meer over de techniek wilt weten…
Net zoals de Roomba s9+, maakt de Braava jet m6 gebruik van iAdapt® 3.0-navigatie met vSLAM®-technologie en Imprint™ Smart Mapping om de plattegrond van het huis te leren kennen. Hierdoor hebben gebruikers volledige controle over welke kamers worden schoongemaakt en wanneer. De robot kan worden ingepland via de iRobot HOME-app of door op de CLEAN-knop te drukken. Bovendien kunnen gebruikers via spraakbesturing een reiniging in gang zetten als de robot verbonden is met apparaten die Alexa of Google Assistent ondersteunen.
Imprint™ Link-technologie stelt Roomba® s9- en Braava jet® m6-robots in staat om automatisch na elkaar te stofzuigen en te dweilen.

iRobot heeft diverse dweil- en stofzuigrobots. Wil je weten welke het beste bij jou en je huis past? Dan kun je online via ‘help-me-kiezen’ aan de hand van een paar vragen bij het voor jou juiste apparaat komen.