Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Gelezen: Nachtvorst

Ik lees iedere winter en zomer met veel plezier de thrillers van Suzanne Vermeer. Het best lees ik ze in ruk uit, want ik móet gewoon weten wie er wat heeft gedaan in het boek. Dus, begon ik begin november (het boek verscheen op 12 oktober 2021 bij A.W. Bruna Uitgevers) aan Nachtvorst.

Mythe
Wat de boeken voor mij - naast de spanning - vaak zo fijn en interessant maakt, zijn de bestemmingen. Dit verhaal speelt zich gedeeltelijk af in Nederland én in Noorwegen. De winterse boeken hebben eigenlijk altijd een ijskoude bestemming. Nu is dat Noorwegen, waar ik zelf ook ben geweest (dus extra leuk om er over te lezen). De hoofdpersoon is Lieke Brouwer en zij werkt als hulpverlener met jonge mensen. Al vrij snel in het boek maakt Lieke een heftige gebeurtenis mee tijdens haar werk, waardoor ze een trauma oploopt. Logisch, als je leest wat haar overkomt. Lieke besluit naar haar oma in Noorwegen te gaan, te meer ook omdat zij van haar Noorse vriendin Birgit hoort over een verdwijning van een jongen (niet zomaar een jongen, maar de zoon van hun overleden vriendin Freya). De verdwijning blijkt van eenzelfde soort als Lieke met een groepje vrienden zo’n vijfentwintig jaar geleden ook in Noorwegen heeft meegemaakt. Sindsdien doet in Stavanger de mythe de ronde dat de Nachtvorst bij regelmaat jonge kinderen ‘meeneemt’. Je voelt het vast al aankomen... het is geen mythe!
Spannend tot het eind
Hoewel ik direct het verhaal in werd gezogen en de spanning goed is opgebouwd, dacht ik al snel te weten wie ervoor gezorgd had dat de jongen verdween. In mijn hoofd ontstaat een spannend eind waarin Lieke en Birgit samen, zoals in het verhaal ook gebeurt, de dader ontmaskeren. Tot mijn verbazing krijgt het boek toch een andere wending. En dat is fijn! Om eerlijk te zijn miste ik dat de afgelopen tijd in de boeken van de bestverkopende Nederlandse thrillerauteur Suzanne Vermeer. Nachtvorst is spannend tot het eind!