Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Over… chocolade en noten

Mjam, chocolade. Daar krijg ik geen genoeg van. Dus, ik ben als een kind zo blij als ik een perspakketje van Ritter Sport ontvang. Ik ben verbaasd dat ik dit chocolademerk uit het oog ben verloren, want ‘vroeger’ hadden wij thuis heel vaak het kenmerkende vierkante blok chocolade. Vaak met heerlijke noten. Ook zoiets waar ik blij van word, noten.

Het bericht gaat over de populaire Nut Selection lijn. Komt dat even goed uit! Ik open een blok pure chocolade met amandelen. Zalig! Ik weersta het gevoel om de melk en pure chocolade met hele amandelen met elkaar te vergelijken. Want… is de verpakking van mijn Ritter Sport eenmaal open… tja, dan ‘moet’ het op. Ik kies wel voor een tweede smaak, namelijk de honing, zout en amandel in een oranje verpakking. Verrukkelijk. De noten geven de reep een krachtige, crunchy bite en een perfecte smaakbeleving.
Cashew noten
Wie van chocolade en noten houdt, zoals ik dus, geniet van deze combinaties. De reden waarom ik de Nut Selection mag testen? Er is een nieuwe variant, namelijk een Cashew variant. Overheerlijke, romige melkchocolade met geroosterde, gezouten stukjes cashewnoten. De combinatie van deze crunch en cream ineen is verbluffend lekker en smaakt naar meer.

Terwijl ik smul van deze chocolade met noten, lees ik: de melkchocolade is gemaakt van 100% gecertificeerde duurzame cacao. Ritter Sport maakt al meer dan honderd jaar chocolade van 100% gecertificeerde, duurzame cacao die Rainforest Alliance gecertificeerd is. Eerlijke chocolade betekent voor het merk dat de productie plaatsvindt met oog voor de boeren en de natuur. Ritter Sport is ervan overtuigd dat zij als producent van een natuurlijk product een commitment hebben naar diegenen die de belangrijkste grondstof verbouwen: de cacao.

Weet je dat Ritter Sport sinds 2012 een eigen cacaoboerderij heeft in Nicaragua? El Cacao is een van de grootste cacaoboerderijen ter wereld en beslaat zo’n 2.500 hectare (3500 voetbalvelden). Er wordt gewerkt aan de hand van een agroforestry systeem: dit houdt in dat er naast de ruim 1 miljoen cacaobomen meer dan 30.000 andere planten groeien. Deze zorgen voor schaduw en windbescherming, dragen bij aan de verbetering van de bodemkwaliteit en creëren leefgebieden voor een grote verscheidenheid aan dieren. Van de 2500 hectare is 1000 hectare wild en ongeroerd. Er werken 450 locals op de El Cacao boerderij, waarmee nauw en met wederzijds leren wordt samengewerkt. Zo geniet je toch nét even met een beter gevoel van je blokje chocolade!