Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Halina Reijn maakt korte film met haar smartphone

“Dit is wat er gebeurt als je een creatieve geest als Halina Reijn zich laat uitleven met de nieuwe Mi 11-smartphone.” Met deze zin wordt de korte film ‘For the Birds’ van Halina door Xiaomi aangekondigd.

Movie Magic

Als iemand de magie van film overal om zich heen weet te vinden, is het Halina Reijn wel. Die magie vindt ze in alledaagse elementen van het echte leven. En hoe leg je die nu beter vast, dan met een toestel dat je altijd bij je hebt: je smartphone? Xiaomi vroeg Halina dan ook om die magie tot leven te brengen met de nieuwe Mi 11 Movie Magic – een filmstudio in broekzakformaat. ‘For the Bird’s is hiervan het resultaat. In de korte film, waarin Halina zelf de hoofdrol speelt, zien we hoe de lockdown haar alledaagse leven als creatieveling beïnvloedt. De short movie werd gefilmd met een Mi 11, de nieuwste 8K smartphone van Xiaomi die Halina's poëtische maar rauwe filmische stijl perfect tot leven brengt.

‘Makerschap’

Halina: “De film is een ‘slice of life’ en vertelt over het loslaten van enkel uitvoerend bezig zijn en het omarmen van het ‘makerschap’, maar dan met een cinematografische twist. Ik wilde laten zien hoe de magie van film wordt weerspiegeld in het dagelijks leven en in creativiteit. Met de Mi 11 hebben we een korte film gemaakt als een dag uit mijn leven: filmend, acterend, schrijvend, schilderend en regisserend. Daardoor is de film een weerspiegeling geworden van Movie Magic in het dagelijks leven en in creativiteit.”

Bekijk ‘For the Birds’ door Halina Reijn met de Xiaomi Mi 11 via YouTube


Serie Red Light

Halina Reijn is een succesvol toneel- en filmactrice die een groot deel van haar carrière samenwerkte met de internationaal geprezen regisseur Ivo van Hove bij Internationaal Theater Amsterdam. Voor haar werk op het toneel en in de film heeft ze talloze prijzen gewonnen. Ze speelde onder andere in de voor een Oscar genomineerde film Zus & Zo, in Paul Verhoevens veelgeprezen Zwartboek en in Bryan Singers Valkyrie, naast Tom Cruise. 

Naast actrice is Halina een veelgeprezen regisseur, auteur en producent. Haar regiedebuut maakte ze met de speelfilm Instinct (2019), met in de hoofdrollen Carice van Houten (Game of Thrones) en Marwan Kenzari (Aladdin). Instinct is de eerste productie van Man Up, het productiehuis van Halina en Carice dat zich richt op vrouwelijke verhalen. Hun tweede project, Red Light, is sinds maart 2021 op televisie te zien. Een nieuwe Nederlands-Belgische serie over prostitutie en mensenhandel, die zich afspeelt in de rosse buurten van Amsterdam en Antwerpen.

Productiehuis Man Up

We stellen Halina nog twee vragen: Met Man Up wil je een alternatief bieden voor de male gaze die de filmindustrie nog steeds domineert. Bestaat er zoiets als de female gaze en zo ja, hoe breng je dit tot uitdrukking in je producties?

“Al honderden jaren is het ijkpunt de witte, mannelijke, heterosexuele blik. Ook wij vrouwen zijn geconditioneerd om door die blik naar alles en iedereen te kijken. Het is een verschil om bijvoorbeeld een seks scène van uit een vrouw te filmen of van uit een man. Vanuit de mannelijke blik wordt het vrouwenlijf op een bepaalde manier geobjectiveerd. In Red light en Instinct kan je duidelijk zien dat beide projecten door vrouwen zijn bedacht en geschreven."

Wat zijn de grootste stappen die de industrie heeft gemaakt sinds de #metoo beweging? Zie je een verandering?

“Er is een veel groter bewustzijn ontstaan van hoe we gewend zijn om van uit de witte hetero man te denken en te handelen. Er is meer ruimte voor inclusiviteit.”

Mi 11: bioscoop in je broekzak

De Mi 11 is het onlangs geïntroduceerde premium toestel van Xiaomi en dé smartphone voor filmfans. Een camera van studio kwaliteit die zorgt voor haarscherp beeld kan dan natuurlijk niet ontbreken. Maar wat de Mi 11 bijzonder maakt, zijn een aantal functies die het vertellen van verhalen met je smartphone tot echte filmkunst verheffen, zoals:

-         * De hoogwaardige video nachtmodus technologie voor heldere beelden bij weinig licht en zes ‘one click’ AI-bioscoop functies die kunstzinnig fotograferen heel eenvoudig maken.

-         * Parallel World, waarmee een gespiegelde wereld gecreëerd wordt door een scène te dupliceren en om te keren.

       * Freeze Frame Video, die videoframes bevriest en kloont om de illusie te creëren dat delen van je video worden bevroren.

-         * Magic Zoom-modus waarmee het lijkt alsof de camera tegelijkertijd in- en uitzoomt op een scène – een truc die oorspronkelijk populair werd in thrillers.

Wil je beelden direct bewerken op het toestel? Geen probleem met de geavanceerde AI-features, waaronder AI Erase 2.0, zijn ongewenste objecten of lijnen met één simpele klik te verwijderen. Uiteraard blijft ook het geluid niet achter, want met de professionele dubbele speakers van Harman Kardon levert de Mi 11 superieure audio van bioscoopkwaliteit. Dankzij de hoogwaardige camera, professionele prestaties en deze filmische features maakt de Mi 11 ‘Movie Magic’ mogelijk voor iedereen.