Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Dol op wol… en warm

Terwijl anderen nog met blote benen onder rok of jurk ronddartelen, kijk ik al naar jurken met lange mouwen én warme vesten. Ik ben een koukleum, én (okay ik beken) ik kijk er hoogzomer al naar uit om mijn laarzen te dragen. Ik ben gewoon meer een herfst- en wintermens dan zomertype.
Vrolijke jurken
In mijn zoektocht naar fijne jurken in de herfst- en wintercollecties komt ik, hoe kan het ook anders, bij Tante Betsy uit. Ik ben gewoon dol op het Nederlandse kledingmerk. Lekker kleurrijk en dit keer val ik als een blok voor een toffe ‘bloemen van blokjes’ print. Tante noemt de stof ‘pixel rose’ en ik vind het vrolijke jurken. En hoewel ik heel graag kleur draag, zou ik deze dress graag in het zwart nemen. De gekleurde bloemen knallen al van de stof. Terwijl ik dat schrijf, twijfel ik trouwens toch weer of de old blue tóch niet mooier is.
100% wol
Over die vrolijke jurk zou ik deze winter maar al te graag een warm vest dragen. In Tante’s collectie zag ik niet eerder 100% wollen vesten. Ik vind het een ware must have en omdat ik dol op wol ben, zal het vest in het najaar ook prima als jas gedragen kunnen worden. Nu alleen de kleur nog kiezen: groen, zwart, blauw of toch geel. Ik raak telkens in de kleurrijke webshop erg in de war van al het moois. Kiezen is lastig.

Alpaca
Een mooi en warm vest is vaak een investering, financieel gezien dan. Dat is op zich logisch, omdat de vesten waar ik op val van wol of alpaca gemaakt zijn. Bovendien, ik investeer liever in één (of twee, of drie) keer een goed kwaliteitsvest dan in een heleboel vesten die in de kast blijven liggen. Een vest van alpaca wol waar ik al zeker twee jaar plezier van heb, is van het merk Inti Knitwear. Ik koos toen voor rood, maar nu is er ook een prachtige groene color woods kleur, of wat te denken van een lang vest van baby alpaca in color olivia?!


 

Sjaal
Tijdens echte koude dagen sla ik over het warme vest met gemak nog een sjaal. Brrrr, ik heb het gewoon snel koud. Wat mij betreft komt het dus heel goed uit dat Tante Betsy grote fijne sjaal smet een grote roos in de collectie heeft. Gemaakt van 40 % katoen 60% poly acryl. Ideaal.
Ik zeg... laat het koudere seizoen (maar ik bestel het zonder regen!) maar lekker van start gaan.