Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Challenge: maak het raam écht vies!

Okay, we nemen niet vaak een challenge aan, maar de vraag van Kärcher konden wij niet laten schieten. Zij vroegen: “Kan jouw kind een raam écht vies maken?”


Reken maar dat ze dat kunnen en dus kregen we in het kader van het 10 jarig bestaan van de Window Vac het handige apparaat opgestuurd. Of het inderdaad een handige ramenwasser is, dat moet dan gaan blijken…
Aan de slag!
Pien lijkt het wel gaaf om een boterham met pindakaas tegen het raam te drukken en uit te smeren. Daarna een klodder jam er op en als klap op de vuurpijl gooit zij een ei stuk tegen het raam. De derrie druppelt langzaam naar beneden. Getver! Okay, de challenge om een raam écht vies te maken is gelukt en is als filmpje op Facebook te zien. Maar wat nu?! 

 


Afvegen
Dan komt de schoonmaker, in de vorm van de vader, om de hoek kijken. Deze moeder is namelijk niet heel erg handig in ramenlappen, omdat ik daar ook nog eens een te zere schouder voor heb. Marcel veegt dus met keukenpapier het broodbeleg van het raam en het rauwe ei smeert nogal uit over het glas.
Dan pakt hij, zoals de challenge uitdaagt, de Window Vac erbij. De spuitfles en wisser hebben we gevuld met het bijgeleverde cleaner concentrate en water. Hiermee maakt hij het raam nat en kan er tegelijk met de microvezel doek aan de wisser worden gereinigd. Handig! Spuiten en wisseren tegelijk.


Dan pakt hij de Window Vac WV 2 Premium, die eerst aan de oplader heeft gehangen, met grote zuigmond (er is ook een kleinere in de verpakking te vinden en is met een klik vast te schuiven). Wauw, het raam wordt schoon ‘gezogen’ en zonder strepen achtergelaten. Geen waterdruppels te bekennen.
Zonder te overdrijven, maar het resultaat is verbluffend! Het raam is streeploos schoon.


Snel en zonder strepen
Ik ben geen ster in huishoudelijke taken, maar nu wil ik die Kärcher ook eens proberen. Op een ander raam spuiten we slagroom en worden er nog meer kindervingers op het glas gedrukt. Met gemak spray ik het schoonmaakmiddel op het raam, haal de wisser er over en dan start ik met een druk op het knopje de Window Vac. Langzaam beweeg ik het apparaat, dat overigens niet zo zwaar is (en dus fijn voor iemand met een niet-meewerkende schouder), over het glas en het water wordt van het raam ‘geslurpt’. De wateropzuiging gaan elektronisch en heel makkelijk.


Het raam is supersnel schoon en zonder strepen. Nu ben ik enthousiast en ga zelfs nog even door met de binnendeur met kleine raampjes. Ik klik de kleine zuigmond op het apparaat en ga weer aan de slag met de wisser op de spuitfles en dan met de smalle zuigmond van het apparaat. Schoon!


Het water wordt van het raam gezogen en belandt in het reservoir wat met een klein stopje gesloten zit en eenvoudig te legen valt.

Huishouden niet leuk
Ik kan geen nadelen bedenken van de Window Vac van Kärcher. Behalve dat ik nog steeds het doen van het huishouden niet leuk vind. Maar die challenge is ruimschoots gewonnen door het Duitse merk.
En nu ik dit schrijf en nog eens de verpakking erbij heb gepakt, zie ik dat zelfs smalle en moeilijker bereikbare plaatsen, zoals glazen vitrines, spiegels, tegels en douchecabines moeiteloos worden gereinigd.


Het apparaat zet ik voor nu in de schoonmaakkast (want de arm heeft rust nodig) maar ik weet zeker dat het er niet lang zal blijven stilstaan. Dit is een blijvertje en zal vaak worden gebruikt.