Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Ahhh, een lekker kopje thee

Zet mij voor een theeschap in de supermarkt of in een theewinkel en ik ben verkocht. Voorheen koos ik graag nieuwe theesmaken en kon het mij niet ‘gek’ genoeg zijn. Kerstthee, Elsathee, lentethee, avondthee of frisse wind thee. Allemaal geprobeerd en de ene was voor mij succesvoller dan de ander. Nu weet ik meer wat voor theesoort ik lekker vind en ga ik voor groene thee, jasmijnthee (parels) en Chai thee.
Passie voor thee
Dat ik niet de enige met een passie voor thee ben, blijkt wel aan het aantal theeshops die de deuren openen. Genieten. Een lekker kopje thee werkt ontspannend. Liefst een stuk chocolade erbij, zittend op de bank met een goed boek erbij.
In de supermarkt
Blij verrast was ik toen ik bij AH een nieuwe collectie thee spotte. Een opvallende verpakking, in een doorschijnende plastic pot, met een aantrekkelijk gekleurd etiket en schroefdop. De piramidezakjes kijken gewoon door de verpakking heen en ‘roepen’ mij toe: koop mij. Tja, ik ben verkocht.
Er is keus uit zeven varianten en ik kies nu de Ginger & Orangeblossom, Green Tea with Mint en Chai. De Pure Leaf theezakjes zijn in piramidevorm zodat de theeblaadjes meer ruimte hebben om te bewegen en het aroma te laten vrijkomen. Terwijl het theezakje in het warme water drijft lees ik dat het een duurzaam geteelde thee is, met een samenwerking met Rainforest Alliance en dat er met 100% natuurlijke thee wordt gewerkt. Oeh, ik weet nu al dat ik dat ga proeven.

Ik ben gestart met de frisse en tegelijk kruidige Ginger & Orangeblossom en dat is echt verwennerij. Deze thee ruikt heerlijk en de smaak is echt raak. Een verwenmoment.
Gaaf om te weten:
De Pure Leaf collectie komt van theeplantages in Sri Lanka, Kenia, China en Indonesië. De theeblaadjes worden met de hand geplukt en daarna gerold, gedroogd en vermengd.
Witte thee, groene thee en zwarte thee wordt gemaakt van dezelfde theeplant. De witte puntjes zijn het kleinst en dus delicaat en duur. De groene blaadjes worden via Japanse of Chinese wijze kort verwarmd met water of stoom. En zwarte thee is dus het pure, gedroogde blad.

Ik geniet inmiddels ook van de Earl Grey en Green Tea with Jasmine. Een perfect en puur kopje thee.
 
Pure Leaf is 100% natuurlijk en in zeven varianten: Black Tea with Vanilla, Chai, Green Tea with Jasmine, Ginger & Orangeblossom, Earl Gray, Camomile en Green Tea with Mint.