Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Kindertekening als sieraad

Het persbericht met de vraag ‘Waar maak je een moeder nu echt blij mee?’ springt er voor mij uit. Ik lees verder: “Met een prachtige kindertekening natuurlijk, maar ook met mooie sieraden. InnerJewels combineert deze twee en maakt bijzondere kindertekening sieraden. Uniek en met liefde gemaakt en daardoor het perfecte cadeau voor elke moeder.”
Mijn aandacht is getrokken en ik surf dus naar de website van Irene Schildkamp, eigenaresse van InnerJewels. Zij is goudsmid en zij maakt draagbare kinderkunst. Iedere willekeurige kindertekening is om te zetten naar een bijzonder sieraad. Van de allereerste krabbeltjes tot een gedetailleerde tekening. Irene maakt er een bedel voor aan een bedelarmband, een broche, hanger, ring of oorbellen van. Zij werkt ook met edelstenen en emaille. De voorbeelden op haar website zien er schitterend uit en in eerste instantie vol verbazing lees ik over moedermelksieraden. Dáár had ik nog nooit over gehoord. Klinkt voor mij dus eerst wat ‘raar’ maar als ik de resultaten zie, vind ik het een gaaf idee. Die moedermelk-periode ben ik al lang voorbij dus ik zet dochter Pien van 8 jaar aan het werk.


Tekening van een boom
Pien tekent voor mij een appelboom. Ik vind het verrassend, maar later blijkt dat ze het op school over bomen hebben. In die boom hangen geen rode appels maar rode hartjes, zo legt Pien uit. Zij houdt van hartjes en maakt ook standaard het puntje boven de i in haar naam in de vorm van een hartje. De tekening van de boom scannen wij in en mailen wij naar Irene waarna een vrolijk mailcontact ontstaat. De goudsmid laat weten: “Ik ga met ‘de boom’ aan de slag! Zal ik een hangertje maken? Vind je 25 mm te groot? Dan komen de hartjes-appels goed uit de verf. Kleiner wordt het een gepriegel….Daarom dacht ik ook aan een hanger in plaats van een bedel voor een armband.” Ik laat haar weten dat een hanger prima is. Waarop zij verder vraagt om op die manier een persoonlijk sieraad te maken.


Veel vragen
Irene vraagt: “Houd je van creatief? Ik zou het wel gaaf vinden om de tekening in een rond kader te maken en de stam van een soort zilver-schors. Iets opgedikt en organisch. En de stam iets onder het ronde kader uit laten steken. Als je liever de stam binnen het kader wilt zeg je het maar hoor! Jij moet er blij van worden! Zal ik ‘Pien’ op de achterkant laten graveren? Dat duurt iets langer, maar het wordt wel helemaal af dan. Je kunt het lettertype uitzoeken: https://innerjewels.nl/moedermelk-wens-gravure/. “ Wat een keus en vooral wat een aandacht! Aan de hand van de diverse vragen komt Irene tot een super persoonlijk sieraad speciaal voor mij.


Klaar!
Na zo’n anderhalve week ontvang ik weer een berichtje: “Ik heb het sieraad in zilver zover klaar. Vraagje… wil je de zilverkleur behouden of wil je er emaille in? Wat zijn je lievelingskleuren? De boom kan eventueel groen als je dat leuk vindt, de achtergrond kan ook kleur krijgen en/of de boom een andere kleur… Of zal ik het naar eigen goeddunken maken voor je?” Ik laat haar weten dat ik van groen en rood houd en laten dat nou net de kleuren van de appelboom zijn. Verder geef ik Irene graag de vrije hand want ik heb er het volste vertrouwen in dat dit sieraad met kindertekening helemaal top gaat worden.
Niet veel later zit er in mijn mailbox een bericht dat het sieraad is verzonden. De volgende dag wordt het aan de deur geleverd en maak ik vol aandacht mijn cadeau open. Verpakt in een doosje, voorzien van blauw papier, in een met de hand beschilderd zakje, kom ik bij een soort zwarte ‘macaron’. Ik open dit sieradendoosje en tref daar mijn fantastisch mooie en persoonlijke hanger met zilveren ketting. Ik ben er stil van. Zó gaaf. Een schitterend cadeau om te geven (aan je eigen moeder) en te krijgen (van je kind). In de hanger staat in het midden een bijzondere boom met groen blad. Op de achterkant staat in Pien haar handschrift haar naam. Geweldig!


Met de hand gemaakt
Innerjewels (kindertekening)sieraden worden door Irene in eigen atelier gemaakt, in goud of zilver. Er is van alles mogelijk, in nauw overleg met de kunstenares. De kindertekening sieraden zijn een bijzonder en waardevol cadeau voor elke ouder. Perfect om een moeder te verrassen met haar verjaardag, met Moederdag of gewoon zomaar, omdat ze zo speciaal is.


Naast een kindertekening is het ook mogelijk om andere herinneringen, zoals symbolen, haartjes, melk of as in de sieraden te verwerken. De kindertekening sieraden hebben een levertijd van 4 tot 6 weken. Prijzen gaan vanaf € 129 via www.innerjewels.nl.

Later lees ik op Facebook van Innerjewels: “Pien tekende een appelboom vol hartjes en schreef haar eigen naam... Moet je kijken wat daarvan komt... :) Een uniek zilveren sieraad met emaille!”