Okay, traditioneel worden matzes tijdens Pasen gegeten. Dat doen wij ook… een lekkere, luchtige cracker besmeert met wat boter en bestrooit met bruine of witte basterdsuiker. Smullen. Zo rond Pasen zie je de oranje (en gele) zak met matzes duidelijk(er) aanwezig in de supermarkten en dus pak ik deze lekkernij makkelijker mee. Toch eten wij de grote en kleine crackers het hele jaar rond.
Ontbijt en lunch
Voor Pasen kopen traditioneel ruim 1,5 miljoen huishoudens matzes voor ontbijt, lunch of brunch. De grote crackers lenen zich bij ons thuis prima om met suiker te bestrooien. In de ochtend. Maar als lunch leggen wij er liever een plakje kaas op. De kleine ronde crackers uit het zeshoekige doosje voorzien wij rond borreltijd graag van een stukje Franse kaas, filet american of – nieuw bij ons thuis – met een plakje appel met kaneel! Mjammm.


Met niks
Matzes zijn vervaardigd uit de fijnste tarwebloem en helder drinkwater. Doordat ze zijn gebakken zonder zout, suiker en zónder E-nummers hebben ze een neutrale smaak. Eigenlijk zit er ‘niks’ in zo’n cracker. Daarom zeggen ze bij Hollandia altijd: niks is zo lekker! Voordeel is dat het beleg (of dat nu kaas, vleeswaren of zoet is) uitstekend tot zijn recht komt. Tip! Verwarm de matzes even voor gebruik… smullen!

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.