Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Schoenen voor een goed doel

Als vrouw met een schoenentik was ik extra blij toen ik hoorde over het nieuwe project van mijn toch al favoriete schoenenmerk Colette Sol. Met de nieuwe lijn laarsjes CS by Sandra gaat de gehele winstmarge naar het goede doel. En dat doel is Comensha. Bij de perspresentatie van de leuke laarsjes, ontworpen door journaliste en tv-presentatrice Sandra Schuurhof en shoe designer Colette Sol, op de Modefabriek in januari 2017 maakte een filmpje in één klap meer over vrouwenhandel duidelijk. Je kunt het bekijken door hier te klikken.


Stoere laarsjes
Nog lichtelijk geschokt van wat ik net had gezien, ging de presentatie verder. De fashionable en stoere laarsjes had ik inmiddels al gezien. En, ook al ben ik dol op schoenen, dit model met een minimaal hakje en studs is eigenlijk (oeh, nu ben ik heel eerlijk) niet een bootie waar ik direct voor val. Maar na het verhaal van Sandra en Colette over de samenwerking voor het goede doel, was dat iets minder belangrijk. Van deze Female Freedom Collection, CS by Sandra, zoals het laarsje voluit heet, gaat per verkocht paar laarsjes €80 naar Stichting CoMensha. Deze Nederlandse hulporganisatie coördineert de opvang van slachtoffers van vrouwenhandel in Nederland. Met het kopen van een paar laarsjes help je deze getraumatiseerde vrouwen een stabiele en nieuwe toekomst op te bouwen.


Genoeg keus
Na de perslancering ging ik meteen passen. Eerst het lage model in de kleur ‘silver’. Het redelijk opvallende glansleer met slangenprint en chic grijs suède spreekt mij aan. Okay, de hak is maar 1 centimeter en dat is voor mij echt heel laag. Op dus naar het model in zwart met een queenie hakje. Dit laarsje ziet er voor mij nog net even wat chiquer uit, maar ik verwacht dat de smalle punt van de schoen niet heel comfortabel zal zijn. Maar niets is minder waar. Wauw, de schoen draagt zalig! Mede door het superzachte leer en binnenin voel ik meteen het beroemde, zachte, leren binnenzooltje van Colette Sol. De studs zien er eigenlijk ook niet alleen hip maar zeker ook tijdloos uit, waardoor ik stiekem toch voor deze schoen val. Colette vertelt dat het de bedoeling is dat de collectie CS by Sandra / Female Freedom Collection zich steeds verder uit gaat breiden, met schoenen én tassen. Zowel in kleurstelling als hakhoogte. Nu is het lage model er in marine, black, silver en bronze en je kunt de laarsjes bewonderen via www.colettesol.com.