Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Naar de spa op de camping

De vakantie met mijn gezin op de Franse camping Les Ranchisses in de Ardèche regio is uitstekend bevallen. Het is een relatief kleinschalige camping, doordat het opgedeeld is en gescheiden is door een weg. Dat klinkt raar, ik weet het. Maar de familiecamping heeft een vlak gedeelte, met kampeerplaatsen aan de smal stromende rivier La Ligne, hofjes met stacaravans, het zwembad, restaurant en winkel. Loop je via een tunneltje onder de weg door, dan kom je op de terrascamping met de receptie van Eurocamp en het deel met stacaravans en chalets. Die weg is overigens geen echte drukke doorgaande weg, het is heerlijk rustig toeven op de Franse camping.


Via de Gorges
Voor wij op deze camping aan komen, rijden we door schitterende Gorges van de Ardèche. De rotswanden steken hoog uit boven de bekende rivier, waar je eindeloos kunt kano varen. Als wij camping Les Ranchisses op rijden raken de kinderen meteen enthousiast. Ze zien niet alleen een aantal Nederlandse nummerborden op de auto’s, ze zien het zwembad met glijbanen. Aan de andere kant zien zij een deel waar je in een afgesloten watertje kunt kanoën. Steek je een bruggetje over, dan is er een minigolfbaan, restaurant, voetbalveld. Kortom, hier zullen zij zich niet vervelen. Als wij de luxe stacaravan hebben voorzien van onze reistassen, pak ik eerst een wijntje op ons overdekte terras. Heerlijk!


Zwembad voor volwassenen
De kinderen zijn ondertussen op ontdekkingsreis over de camping. Zwembroeken aan. De eerste plons in het verwarmde zwembad hebben zij al genomen als wij even later komen kijken. Het terras van de bar grenst aan het zwembad, dus zeer aanlokkelijk voor ons als ouders met kinderen met een zwemdiploma. Zij gaan spelen en zwemmen en wij pakken een espresso (of ander lekker drankje). En het wordt alleen maar mooier… als we het zwembad en spa ontdekken waar alleen volwassenen zijn toegestaan. Begrijp mij goed, ik houd écht van onze gezinsvakantie, maar een uurtje relaxen is zeer aanlokkelijk.
Deze zomervakantie wissel ik onze zwembadbezoekjes af met het relatief drukke familiezwembad met glijbanen, kinderbad en inclusief een gezellig animatieteam die continu leuke spelletjes met de kinderen bij het water doet. En dus de rustige spa. Bij de zomerse temperaturen hoef ik niet in de sauna, maar een ontspannen massage is zeer welkom. Rond het spa-zwembad staan luxe ligbedjes waar ik af en toe – als papa bijvoorbeeld met de kinderen gaat kano varen – in mijn boek lees. Zalig. Voor een op en top vakantiegevoel zou ik zo weer naar Les Ranchisses gaan.


Oh ja, de wandeltocht naar het historische stadje Largentière is prima te doen vanaf de camping. Via een bospad (dus regelmatig in de schaduw) lopen wij ongeveer twee kilometer en komen dan in het gezellige stadje met diverse (toeristen)winkels én een regionale markt. 

Deze vakantie verbleven wij in een gesponsorde stacaravan van Eurocamp. Wil jij ook zo relaxt kamperen? Bekijk dan www.eurocamp.nl.

Tekst en beeld: Marije Smit