Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer, het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette, heb ik al verschillende keren gezien. Ik geniet er van. Ballet is prachtig om naar te kijken. En dat ga ik eerdaags samen met mijn dochter van bijna 8 jaar doen. Haar eerste balletvoorstelling… dus heb ik het Zwanenmeer gekozen.
Er is een prachtige uitvoering in Nederland te zien van december 2016 t/m januari 2017. Het Zwanenmeer wordt uitgevoerd door het Charkov Staats Opera en Ballet Theater. Het gezelschap, afkomstig uit Charkov, maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjetunie en de Oekraïne. Al sinds 1874 worden hier producties gemaakt en getoond in de bekende traditie van Oost-Europa. Maar liefst 700 mensen zijn werkzaam bij dit theater, waaronder artiesten, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en (ballet)schoenmakers. Samen zorgen zij ervoor dat de voorstellingen tot in de puntjes zijn uitgevoerd. Natuurlijk op de muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.
Het verhaal
Het Zwanenmeer is het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Alleen echte en zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.
Bekijk op NTK.nl de speellijst.