Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Vogeltjes voeren

Eigenlijk voer ik de vogeltjes in onze tuin het hele jaar door. ’s Zomers als ze makkelijk zelf van alles kunnen vinden kan ik het toch niet laten om broodkruimels of overgebleven kapjes aan de musjes, mezen en roodborstjes te voeren. Ik vind ze zo schattig!


Overal vogeltjes
Ik kijk met plezier naar al die gevleugelde vriendjes, alle seizoenen. Maar in de koudere maanden begint het echte voederwerk pas. Dan koop ik pindakaaspotten om in de houder aan de schutting te schuiven (vogels zijn er dol op), samen met de kinderen maak ik van vet en zaadjes mooie voederbollen en pinda’s rijgen we aan een draad. De hele tuin wordt versierd met vogelvoer. Reken maar dat wij wat te kijken hebben. Overal strijken koolmeesjes, roodborstje, merels en andere vogels neer.

Doorzichtige vogelvoedersilo
Voor deze winter heb ik een nieuw voederhuisje gekocht, van plexiglas zodat ik de vogels tijdens het eten kan bespieden. Het is dus een doorzichtige vogelvoedersilo die je met twee zuignapjes op je raam bevestigt… vogelzaadjes in de silo… en wachten maar. De vogels in onze tuin moesten de stijlvolle vogelvoersilo wel eerst even ontdekken. Daar ging een paar dagen overheen, maar nu. Yes, vogels kijken.
De combi raam vogelvoedersilo van Best for Birds by Esschert Design kocht ik bij www.outside-wishes.nl.

Nog meer keus:
Trouwens, ik vind het doorzichtig huis voor vogelvoeder op pin en het hangende huis met twee vakken voor vogelvoeder ook ontzettend gaaf!