Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Rokjesdag

In de bioscoop trok de film Rokjesdag meer dan 400.000 bezoekers (al denk ik eigenlijk dat het vrijwel allemaal bezoekSTERS waren). Ik mistte deze vrolijke film, maar ik heb het dubbel en dwars ingehaald. Rokjesdag is er nu namelijk op dvd en dus had ik een zalige meidenavond!
Samen koken
Deze film van Johan Nijenhuis, regisseur van o.a. Toscaanse Bruiloft en Verliefd Op Ibiza, is gewoon weer zo’n heerlijke, Nederlandse vrouwenfilm. Met een hoop om te lachen, hier en daar (of juist heel veel) wat herkenning en heel veel zwijmelen. Want tja, happy end! Zoals de titel al doet vermoeden lopen alle dames in pittige rokjes… want het is mooi weer…

In Rokjesdag draait het om diverse dames die aan het daten slaan, omdat ze de liefde van hun leven willen vinden of een bevestiging van de liefde zoeken. Zo zijn er work-a-holic Marijke (Lieke van Lexmond) en haar beste vriendin Danielle (Birgit Schuurman). Zij besluiten zich in te schrijven voor Love Bites; een speciale kookworkshop voor singles. De initiatiefnemers van deze workshop blijken zelf niet geheel geslaagd in de liefde, want hij gaat vreemd en zij is compleet geobsedeerd door haar kinderwens. Tijdens de kookles ontmoeten de dames en heren elkaar en is er soms een klik, en vaak niet. De onhandige dierenverzorger Edwin (Martijn Fischer) bijvoorbeeld heeft zelfs flirtles gehad, maar blijft onhandig. Toch vindt hij – toch nog onverwachts – zijn liefde. Het samen koken en feesten gaat er redelijk voorspelbaar aan toe, en dat maakt Rokjesdag ook zo hilarisch leuk. Wij hebben genoten!