Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Smeren, smeren, smeren

Natuurlijk weet ik dat het smeren van een dag- en nachtcrème belangrijk is. Ik voel het direct als ik het niet doen. Dom! Maar met de kop van deze tekst – smeren, smeren, smeren – bedoel ik dat je met een UV-bescherming moet smeren. Meer dan 30% van de Nederlanders geeft aan vorig jaar een keer verbrand te zijn en dat terwijl 90% van de Nederlanders de gevaren van de zon wel kent. Dit blijkt uit cijfers van het KWF. Veel mensen vergeten dat de huid ook veel in aanraking komt met UV-straling wanneer we in een korte broek in de tuin werken, op een terrasje zitten, fietsen of buiten sporten.
Wat je ook doet, smeer goed!
Kruidvat zet zich ook dit jaar in om het gebruik van zonbescherming met de juiste factor nog gemakkelijker te maken en om iedereen voldoende te laten smeren zowel qua frequentie als hoeveelheid – tenminste 30ml per keer. Kruidvat & KWF Kankerbestrijding werken daarom samen. Er zijn drie nieuwe producten gelanceerd binnen de bekende Solait lijn: Face Sunfluid, Transparent Sunspray Refreshing en Sun Tissue. Zelf ben ik wel fan van die laatste, de tissues. Vooral omdat ze handig mee in de tas kunnen en er geen kans is dat het dopje van een fles open gaat en je tas dus onder zit. Het werkt ook nog eens heel praktisch. De Solait Sun Tissue is een vochtige tissue met sun lotion die snel en eenvoudig op de huid aan te brengen is. Het handige doekje is geschikt voor de zeer lichte huid die veel bescherming nodig heeft. Maar let op, ook een bruine of gekleurde huid moet je blijven insmeren met een hoge beschermingsfactor!
Afgelopen jaar werden er meer dan 50.000 nieuwe huidkankerpatiënten gediagnostiseerd. Als deze trend wordt doorgezet, zijn er in 2020 jaarlijks 75.000 nieuwe patiënten met huidkanker. In veel gevallen wordt huidkanker veroorzaakt door UV-straling. In de strijd tegen huidkanker hebben Kruidvat en KWF Kankerbestrijding de handen ineen geslagen. Met het geld dat Kruidvat jaarlijks aan KWF Kankerbestrijding schenkt, wordt wetenschappelijk onderzoek verricht.