Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Gezonde maaltijd met een glaasje wijn

Natuurlijk had ik al heel vaak over de HelloFresh maaltijdboxen gehoord. Positieve berichten, maar om eerlijk te zijn leek het mij wat duur. Om daar echt over te oordelen moet ik het gewoon eens bestellen en testen. Want ik vond het bedrag bij de concurrent Marley Spoon ook hoog, maar toen ik het testte vond ik de prijs-kwaliteit wel terecht.
Wat mij nu overhaalde om nu wél te testen: de Wijnbox. HelloFresh selecteert nu iedere week twee mooie wijnen die perfect bij de gerechten uit de box passen, zowel bij de Original, de Veggie als de Family box. Wij gaan met ons gezin de Family box testen en dat is een uitdaging voor deze maaltijdbox leverancier. Want… dochter en zoon zijn niet de gemakkelijkste eters. Maar ach, dat hoor ik iedere moeder zeggen. Kortom, met een paar muisklikken is de box plus de wijn besteld. Ik kan aangeven wanneer het gekoelde pakket met drie verschillende maaltijd voor vier personen geleverd moet worden en zo geschied.


Ziet er goed uit!
Yes, de grote kartonnen box arriveert en nieuwsgierig bekijk ik samen met Mees (10) en Pien (7) wat wij de komende dagen gaan eten. Het ziet er goed uit! We lezen op diverse leuke kaarten meer info van ‘Maartje’. Zij legt uit dat de box er anders uitziet, namelijk de ingrediënten zijn per maaltijd ingepakt. Wij kunnen niet vergelijken hoe dat voorheen ging, maar nu zien we drie papieren zakken gevuld met verse producten. Bas Broccoli vertelt op een kaart voor de kinderen meer over de spinaziesoep met maïs. Mees leest voor: “Heb je op school al geleerd over de ontdekkingsreiziger Columbus? Hij ontdekte Amerika en bracht maïs mee naar Europa.” Wij maken die avond dus spinaziesoep met kruidenroomkaas en maiskolf. Lekker en gezond. Op de kaart staat dat dit gerecht gemakkelijk te bereiden is, glutenvrij, vegetarisch, kindvriendelijk en in 30-35 minuten te bereiden is. Klinkt goed! In een handig kader zie ik de hoeveelheden bij 4 personen. Even ben ik in de war als ik in de omschrijving lees dat er bouillonblokjes en roomboter bij moet. Dát zit niet in de zak, maar dan ontdek ik de kleine sterretjes bij de ingrediëntenlijst met * zelf toevoegen. Ik volg de uitleg nauw - geholpen door manlief - en dat is best knap van mij, want ik fantaseer er bij recepturen altijd op los. Enige wat ik nu toevoeg is een stokbrood. Dat hoort voor ons bij een soepje.


Wat dit gerecht extra spannend maakt zijn de maiskolven. Nog niet eerder hebben wij die zelf ontdaan van blad en dat betekent dus dat dit echt verse zijn. Wij koken ze maar ze mogen ook in de oven. Al snel krijg ik door dat 700 gram aardappels, 500 gram spinazie, 100 gram roomkaas en 4 vrije-uitloopeieren voor de soep behoorlijk veel is. Zeker als je er ook 4 maiskolven bij gaat eten. Opa en oma worden dus uitgenodigd… aan tafel! De gevulde soepkommen zien er zalig uit en het gekookte eitje en pecannoten blijven keurig op de spinaziesoep ‘drijven’. Een mooi tafereel en die gele maiskolf ernaast maakt het kleurrijk. De kinderen starten met de maiskolf en dat blijkt een schot in de roos. Heerlijk! Ook de soep gaat er, met een paar happen in. Deze HelloFresh missie is dus geslaagd. Wij houden zelfs nog twee porties soep over (het is dus echt veel) en die vries ik in (ja ik heb het opgezocht en dat mag/kan).


Vis en hamburgers
Enthousiast sta ik de volgende dag weer in de keuken. Ik vind het een verademing dat ik niet hoef te bedenken wat ik moet gaan koken… en ik hoef ook geen boodschappen te doen. Ik maak victoriabaars met caserecce (een soort pasta) en courgette. Klinkt chic! Het is zo bereid en ik presenteer het vol trots. De kinderen roepen dat ze geen courgette lusten (grrrr!) maar zij smullen toch van de vis, pasta en broccoli. Wat dit gerecht net dat extra lekkere smaakje geeft is het citroensap en natuurlijk het glas wijn ernaast. Prima concept die Wijnbox. De twee flessen wijn bevatten 375 ml, wat ongeveer drie glazen wijn zijn. Zo kun je bij het eten een wijntje drinken zonder daar een hele fles voor open te trekken.


De derde dag maken wij kip-cheeseburgers met rode ui en geroosterde bataat. Ik denk: bataat? Yep, dat is een zoete aardappel en die schillen wij, snijden het in plakjes en leggen het met wat olijfolie, peper en zout in de oven. Heerlijk! De kinderen proeven wel, maar moeten nog aan de smaak wennen. Zij nemen liever een extra broodje hamburger. Mooie, kleine burgers en maar liefst 8 stuks in het pakket voor 4 personen. Mees eet er met gemak twee en laat de botersla voor wat het is. Ze mogen de hamburgerbroodjes namelijk zelf beleggen (altijd feest). Dochter belegt haar broodje juist met sla, tomaat en geraspte cheddar. Heerlijk!
Conclusie: Wij hebben genoten van de HelloFresh Family Box en Wijnbox. Een perfect concept, met verse en eerlijke ingrediënten. Gemakkelijk te bereiden. Verrassend! (want wij hadden nog niet eerder bataat of een maiskolf op deze manier gegeten). Gezond! En… 34 euro (3 maaltijden voor 1 persoon) of 59 euro (3 maaltijden voor 4 personen) is best een bedrag, maar het levert veel gemak, het is heerlijk! En eerlijk. Smakelijk. Stiekem geloof ik ook dat als ik deze drie maaltijden in de winkel zou kopen dat ik meer geld kwijt zou zijn, al was het alleen al om de aanbiedingen of koekjes die ik dan meepak.
Een week na onze maaltijdbox ontvang ik een envelop van HelloFresh met kortingscodes voor mijn vrienden. Ik kan ze 20 euro korting geven op de eerste maaltijdbox én ik krijg dan ook diezelfde korting. Je snapt… ik ga op zoek naar liefhebbers, want ik wil meer HelloFresh!