Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Tips van GaafvoorMama ontvangen?

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Leuke lesjes opvoeden

Met zoon Mees van net 10 jaar en dochter Pien van 7 jaar heb ik – al zeg ik het zelf – al redelijk mijn best kunnen doen op de opvoeding van de kinderen. Maar ik zal de eerste zijn die zal bekennen dat het de ene keer net iets beter/makkelijker gaat dan de andere keer. En ook al heb ik in mijn achterhoofd ‘het is een fase’, soms zit ik echt met mijn handen in het haar. Die keer dat Mees (ik denk dat hij 7 was) serieus zijn koffertje vol had gegooid en ergens anders wilde gaan wonen. Hij trok de deur achter zich dicht en ik wist niet wat ik moest doen. (voor jullie info: hij was binnen een kwartier weer thuis) Ik vond het bizar dat mij dit gebeurde en ik was dan ook heel blij toen ik een andere moeder op het schoolplein over een soortgelijk voorval hoorde praten. Pfff, wat fijn… andere ouders hebben dit ook. En zo nog veel meer momentjes!
E-mailcursus
Broer en zus vliegen elkaar soms bijna letterlijk in de haren en dat drijft mij wel eens tot waanzin. Hoe moet ik daarmee omgaan? Maar ook, een tiener in huis… ik zie al puberachtige trekjes. Hoe ga ik daarmee om?

Met deze vragen in mijn hoofd surf ik wat op internet en kom ik de website van Drs. Tamar de Vos -van der Hoeven. Voor mij een bekende naam omdat ik psycholoog Tamar al eens heb geïnterviewd voor een artikel in een opvoedkundig magazine. Haar website heet www.opvoedadvies.nl en daar zijn al handige handvatten te vinden, maar ik wil meer. De E-mailcursus ‘Opvoeden, leuk maar soms best lastig!’ spreekt mij aan en ik mag van haar aan de slag met deze cursus van 5 weken voor ouders van kinderen tussen de  2 en 14 jaar oud.

 


Gedrag
Ik ontvang twee keer per week per e‐mail een cursusonderdeel  dat bestaat uit achtergrondinformatie,  tips en adviezen en  huiswerkopdrachten. Pfff, denk ik als ik het woord ‘huiswerk’ lees, maar deze opdrachten maak je  voor jezelf en voor en met  je kind, er hoeft  niets ingeleverd  te worden. Stiekem ben ik daar opgelucht over. Er volgt meer opluchting als ik in de eerste les lees: “Iedere ouder zal het beamen, hoe leuk je kinderen ook zijn en hoeveel je ook van ze houdt, opvoeden is soms een enorme uitdaging. Het merendeel van de tijd loopt het soepel, maar daarnaast zijn er ook momenten dat je met je handen in het haar zit en even niet weet hoe je het moet aanpakken. Ouders vinden het vaak lastig om te zeggen dat het even niet zo lekker loopt in de opvoeding. En dat is jammer, want juist door hier wel over te praten kunnen ouders elkaar helpen.”
De cursus ziet er heel overzichtelijk uit en ik vind het fijn dat ik kan lezen wanneer ik tijd en zin heb. Al moet ik wel bekennen dat ik de eerste keren iets fanatieker met de huiswerkopdrachten aan de slag ging, dan later in de cursus. Maar ik weet zeker: ik heb er ontzettend veel van opgestoken, van corrigeren tot positief gedrag stimuleren. En vooral de voorbeelden zijn heel fijn om te lezen.
Welke onderwerpen komen in de cursus aan bod?:
* Kijken naar de oorzaak van gedrag
* Regels stellen, grenzen bewaken.
* Consequent zijn en structuur bieden
* Corrigeren
* Voorkomen in plaats van ingrijpen
* Positief gedrag stimuleren
* Ruzie tussen broers en zussen
* Onderhandelen met kinderen, wel of niet doen?
* Zelfstandigheid en keuzes
* Vertrouwen schenken


Gaaf voor Mama mocht van Opvoedadvies.nl 2x de e-mailcursus ‘Opvoeden, leuk maar soms best lastig!’ weggeven.

 

Ik heb veel geleerd uit de 10 lessen van Tamar. Ik sta er weer iets positiever in… en het fijne; dat werpt meteen z’n vruchten af. De kinderen lijken opeens veel gemakkelijker in omgang. Het was net dat setje in de rug wat ik nodig had. EN het handige… als ik het spoor weer even bijster ben, pak ik de e-mailcursus er bij.
Een buitenkans!
WIN de e-mailcursus ‘Opvoeden, leuk maar soms best lastig!’
Opvoedadvies.nl heeft overigens nog veel meer cursusmogelijkheden of je kunt een vraag per mail aan Tamar stellen. Ze geeft ook advies aan huis.
Maak kans op de e-mailcursus.
Vul voor 10 april 2016 op het formulier in waarom jij zo graag deze cursus wilt winnen.

Heb je andere vragen? Check zeker www.opvoedadvies.nl en je bent natuurlijk vrij om Tamar te benaderen.

 

De winnaressen in Utrecht en Surhuisterveen zijn op de hoogte gesteld.