Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

De middelbare school is de moeilijkste tijd van je leven. Vooral als je veertig bent!


De kop van deze tekst slaat op de BNN-serie Tessa. Heb jij er naar gekeken? Ik herinner mij wel de aankondiging, zeker na het zien van de trailer (klik hier). Maar ik heb dus niet gekeken. Jammer, want Tessa lijkt mij een grappig, recht-voor-haar-raap-vrouw. Ik ben dus blij dat de serie op dvd is verschenen. Een dubbel pack, dus 8x42 minuten om te kijken.
Grof taalgebruik
Tessa (Thekla Reutenl) is stoer, maar vooral politiek incorrect als lerares. Haar taalgebruik is best grof, ze rookt op de meisjes-wc, doet het met de rector en zegt dus precies waar het op staat. Logisch dat de leerlingen juist met haar weglopen, maar volwassenen (lees: de ouders) kunnen geen grip op haar krijgen en begrijpen haar meestal niet. Dát levert lachwekkende situaties op als je de serie bekijkt.
Tessa is, naast lerares,  een alleenstaande moeder met drie kinderen. Ze is een ster in de boel door de war te schoppen en zeker ook om thuis de touwtjes in handen te houden. Maar Tessa heeft een klein hartje en voelt feilloos aan wat iedereen nodig heeft. Dus geeft ze mensen graag een zetje in de goede richting. Of ze nu willen of niet… Kortom, gewoon een grappige serie!