Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Vloeibaar eiwit

Kijk, dat is handig. Vloeibaar eiwit. Geen gehannes met het voorzicht scheiden van dooier en eiwit. Nee, gewoon in een flesje. Superhandig als je proteïne shakes wilt maken, soufflé of schuim / meringues, of als je een dochter hebt (zoals ik) die wél een omelet wil maar geen geel. Tada, dan is daar de fles Two Chicks.
Vrije uitloop eieren
In één fles zitten zo’n vijftien eiwitten. Natuurlijk vrije uitloop eieren! Ik heb er al van alles mee gemaakt, maar favoriet zijn de vanille soufflés met blauwe bessen.

 

Hierbij dus het recept:

Ingrediënten voor 4 soufflés:
1 vanillestokje
5 eiwitten
3 eidooiers
75 gram witte basterdsuiker
25 gram bloem
250 gram volle melk
Poedersuiker om te bestrooien
Roomboter om mee in te vetten
250 gram blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 200 graden

Smelt de boter. Kwast 4 soufflé vormpjes in met de boter en bestuif met bloem.

Snijd het vanillestokje doormidden en haal het merg eruit.

Meng de suiker met de eierdooiers tot het er mousse-achtig uit ziet. Zeef de bloem erdoor en roer opnieuw.

Verwarm de melk. Voeg de vanille toe. Haal de melk van het vuur net voordat het kookt. Schenk het bij het eigeelmengsel beetje bij beetje terwijl je blijft roeren. Breng opnieuw tot net aan de kook. Blijf roeren tot het een papachtige consistentie heeft. Haal van het vuur en schenk het mengsel in een kom.

Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop deze stijf met de mixer tot je de bak op z’n kop kunt houden.

Meng ongeveer twee derde van de eiwitten door het mengsel. Meng niet te hard, want je wil niet dat de lucht eruit gaat. Meng met een lepel de rest van de eiwitten erdoor (niet met een mixer, dus).

Zet de bakjes op het rooster onderin de oven. Vul elke vorm tot de rand. Strijk de bovenkant glad met een lepel. Maak de randjes schoon met een stuk keukenpapier.

Zet het rooster in de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar. De eerste 5-10 minuten mag je echt de oven niet open doen! Dan rijzen de soufflés niet meer mooi gelijkmatig.

Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker en de blauwe bessen. Serveer de soufflé gelijk.