Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

De Notenkraker door Staatsopera van Tatarstan

Goed nieuws voor alle balletliefhebbers! Het balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan komt in december 2015 en januari 2016 naar Nederland met de mooiste balletklassiekers. Dat wordt genieten… voor mij in ieder geval wel. Ik houd van ballet met spitzen en tutu’s . Prachtig! En dit jaar kan ik kiezen uit diverse voorstellingen, want de Staatsopera van Tatarstan komt maar liefst drie sprookjesachtige klassiekers opvoeren: Het Zwanenmeer, De Notenkraker en Sleeping Beauty.

De Notenkraker

Het avontuurlijke verhaal van Clara en de betoverende Notenkraker is het magische kerstballet voor jong en oud. Notenkraker, in een uitvoering van het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, zit vol kleurige kostuums en decors en is dan ook een lust voor het oog. Deze balletklassieker van Tsjaikovski zit vol herkenbare muziek zoals de Arabische dans, de Bloemenwals en De dans van de Suikerboonfee.

Het verhaal van De Notenkraker speelt zich af op kerstavond. Clara krijgt als cadeau een notenkraker die haar peetvader gemaakt heeft. ’s Nachts droomt ze dat haar notenkraker in een knappe prins verandert die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld. Clara raakt verliefd op de prins, maar hij raakt tijdens gevechten met de vijand zwaar gewond. Maar droomt Clara dit echt? Of speelt er meer…?

De Notenkraker is vanaf 10 december 2015 tot en met 20 januari 2016 te zien in diverse theaters. Voor meer informatie over de voorstellingen van de Staatsopera van Tatarstan in december en januari: www.balletklassiekers.nl.