Haha, ik ben dol op de ‘net even andere’ boeken van uitgeverij Snor. Dus toen het persbericht over On Fire! Het grote BBQ-boek voor vrouwen (én mannen) in mijn mailbox viel was ik meteen enthousiast. Wat grappig bedacht! Want tja, ik ken eigenlijk maar weinig vrouwen die achter de barbecue staan. Bij ons thuis krijg ik in ieder geval nooit de kans op te bbq-en. Ik maak de salades, snijd het stokbrood en zet alles klaar, terwijl manlief vlees en vis draait. Waarom is die rolverdeling eigenlijk zo?

Vier seizoenen barbecue

Grappig om in het boek al bij het voorwoord te lezen dat kok en foodstylist Charlotte Fielmich ook niet de kans krijgt om achter de barbecue staan. Tot het boek On Fire! Ze schrijft: “Wij vrouwen eisen onze plek bij het vuur op. En dan maken we er meteen een feestje van.” Nou, dat klopt! Als ik door het bijzondere kookboek blader krijg ik direct zin om te gaan barbecueën. En dat in de herfst! Dat is trouwens helemaal geen probleem aldus het boekwerk, want er staan voor ieder seizoen tips in. Heerlijk! Nu kunnen we het hele jaar door koken op een vuurtje. Die verwarmingspaal gaat overuren draaien bij ons. Ik begin rustig, met gegrilde pompoen (lekker!) en portobello met gepofte knoflookboter. Haha, vegetarisch inderdaad. Daar zal manlief niet aan denken. Okay, vooruit… ik leg voor hem een biefstuk op de bbq. Kan hij mooi in de tussentijd in het kookboek lezen hoe hij een perfect herfstdrankje als spritzer voor mij kan maken. Dat is namelijk ook een pluspunt aan On Fire! Er staan voor ieder seizoen gerechten in mét tips voor drankjes.

Kerstdiner

Het boek On Fire! begint met de winter en eindigt met de herfst. Anders dan anders dus. Waarom? Fielmich: "Dat kun je zendingsdrift noemen, maar de uitgeverij en ik vonden het belangrijk om te laten zien dat er meer momenten zijn waarop het leuk en lekker is om te BBQ-en. Eten bereid op een houtskoolvuurtje is zoveel lekkerder dan gewoon uit een pan. Zowel in de lente en zomer als in de herfst en winter. Je denkt er misschien niet één, twee, drie aan, maar een kerstdiner gemaakt op een vuurtje is extra apart en echt heel feestelijk." Wie weet… staan wij Kerst 2014 buiten te koken.

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.