Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Syb en Gé

 

De uitnodiging in mijn mailbox voor de cd-presentatie van Syb van der Ploeg & Gé Reinders valt mij op. Dat komt natuurlijk door die leuke krulletjes van Syb! Maar ook omdat we juist dat weekend de muziek van de Limburgse Gé hebben gehoord. Met plezier maak ik dus gebruik van de uitnodiging van Coast Company en zitten wij maandagavond in café de Smoeshaan in Amsterdam bij een mini-concert.

‘t Verschil Is Oeral Geliek

Het lijkt een onverwacht koppel: de Friese voorman van De Kast en de Limburgse zanger van Blaosmuziek. Maar Syb en Gé zijn een mooie combinatie. De stemmen passen schitterend bij elkaar! Dat kun je nu op You Tube ook al horen met het nummer Ich haaj fan Dy.

Leuk om te weten is hoe de samenwerking tot stand is gekomen: “Op verzoek van de theaterdirecteur in Cuijk maakten ze 2 seizoenen geleden een speciale avond, vanwege een tijdelijke sluiting van zijn schouwburg. Die samenwerking beviel zó goed dat ze samen bleven schrijven. Daarvoor hebben Syb en Gé in twee en een half jaar wel 10.000 km gereisd. Syb: We spraken afwisselend af in Roermond en in Jorwerd. 550 Km heen en terug. Het is een hele trip, maar het resultaat is erg de moeite waard! Ik ben erachter gekomen dat onze identiteit veel te maken heeft met de taal waarmee we zijn opgegroeid.”

Onder het genot van vlaai en bier zongen de heren een aantal nummers van de cd Op ‘t Verschil Is Oeral Geliek. Er werd afgetrapt met de eerste single Ich haaj fan Dy, waar niet alleen Fries of Limburgs wordt gezongen, maar nog veel meer talen. Ik vind het een gaaf nummer. Ze eindigen dit mini-concert in het café met ‘Laat ze maar lullen’. Het credo van de twee dialect-zangers, die al jaren hun eigen weg gaan, tegen alle stromen in en die elkaars koppigheid herkennen en bewonderen. Op de terugweg in de auto draaien we de gloednieuwe cd en genieten we eigenlijk van alle 12 stukken. Ze zijn allemaal even bijzonder. De ene keer rustig en dan weer swingend. De titelsong met een FrieLim tekst (leuk woord!) is meteen mijn favoriet.

 

Theatertour 

Syb en Gé doen samen met hun pianist Wiebe Kaspers, een toetsentalent van 23 jaar oud een theatertour tussen september en december 2014. De tourdata vind je op de site van Syb. 

 

AFGELOPEN - Gaaf voor Mama kreeg een gesigneerde cd van ‘t Verschil Is Oeral Geliek mee. Wil jij deze winnen? 

 

Maak kans op de cd en vul voor 1 oktober op onderstaand winformulier in waarom jij heel graag ‘t Verschil Is Oeral Geliek wilt winnen.

Meer winnen? Kijk bij gratis producten.