Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Slaap lekker...

Onder het mom; je weet pas wat je mist, als je het niet hebt… kwam ik er afgelopen week achter hoe belangrijk een goed hoofdkussen is. Twee dagen voor ik een werkreis door Frankrijk ging maken ontving ik mijn nieuwe kussen van Pillowise. Ik had het online besteld, omdat het concept mij bijzonder aanspreekt én het hoofdkussen op mijn afgestemd is. Hoe? Eigenlijk simpel, door te meten. Want meten is weten, zo redeneren zij ook bij Pillowsonline.nl. Aan de hand van enkele meetgegevens, zoals het aantal centimeters van schouder tot schouder en van je oorlel tot je schouder, kan er op de site worden berekend welk hoofdkussen het beste bij mij past. Na een paar keer opnieuw gemeten te hebben en te hebben ingevuld dat ik op mijn zij slaap, kwam ik er achter dat mijn ‘kussen-op-maat’ in de categorie ‘rood’ valt. Na de meting komt één van de 6 kussens van Pillowise als ideale match uit de bus. De kussens hebben een eigen kleurcode met alle zes hun eigen unieke eigenschappen. 

 

Ergonomische ontworpen

Met een paar muisklikken is mijn ideale hoofdkussen dus besteld. Online lees ik nog dat “De kussens van Pillowise zijn ergonomisch ontworpen in samenwerking met fysiotherapeuten en gemaakt van de beste materialen. Zo is de kern van de kussens gemaakt van 100% hoogwaardig traagschuim en heeft de hoes een 100% vochtregulerende toplaag van Tencel.” Het toeval wil dat ik juist de nacht voor mijn kussen door de postbode wordt afgeleverd, niet heel lekker slaap. Trouwens, niet alleen ik, maar dochterlief slaapt ook niet fijn en komt naast mij liggen. Twee hoofden op één kussen… leuk, maar het bevordert mijn nachtrust niet. Als mijn Pillowise kussen is afgeleverd bekijk ik de bijgeleverde folders waarin nog eens wordt uitgelegd dat geen mens en lichaam hetzelfde is, vandaar dat een standaard kussen misschien niet optimaal is. “Om gezond te blijven, is een goede, kwalitatieve nachtrust van groot belang. Maar hoe doe je dat? Om de kans op een goede nacht slaap zo groot mogelijk te maken, is het belangrijk om een hoofdkussen te hebben dat perfect bij je lichaam past. Zo mag een kussen niet te hoog of te laag zijn en moet het vocht goed afvoeren. Een goed passend kussen dat de perfecte vorm en hoogte heeft, past zich aan aan de contouren van de nek, geeft de ideale ondersteuning en is precies zacht of hard genoeg. Nadat de lichaamsmaten zijn opgemeten, biedt Pillowise hoofdkussens die perfect aansluiten en het lichaam ’s nachts maximaal kunnen laten ontspannen.” Interessante folders, maar ook de brochure van SNURK spreekt mij aan. Vanwege de schitterende dekbedovertrekken… verrassende prints voor tweepersoonsbedden met o.a. een wolprint of een grappige afbeelding van een hond of kat op het voeteneind. Voor kinderen heeft Snurk waanzinnig originele dekbedovertrekken met een prinses, astronaut, brandweerman of flamencodanseres. Als je kindje juist gaat liggen onder de overtrek heeft hij/zij die themakleding aan. Te gaaf!

Meten is weten

Terug naar het nieuwe hoofdkussen. Ik leg ’s avonds mijn hoofd op het kussen en zak er prettig in weg door het traagschuim. Zalig. Mijn hoofd en vooral mijn nek krijgen de juiste ondersteuning. Fijn! Al snel ben ik in dromenland. En de dag erna weer! Dan vertrek ik voor vier nachten naar Frankrijk, waar ik na een dag hard werken de slaap niet kan vatten… omdat het kussen enorm beroerd ligt. Gebroken sta ik de dag erna op. Pfff, dat gun je niemand. Eenmaal weer thuis bewijst mijn nieuwe hoofdkussen dat een goede nachtrust belangrijk is, voor mama… voor alle ouders… voor iedereen!