Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Vilt

Dit wordt niet weer zo’n tekst over mijn altijd koude voeten… Nee, dat wil ik jullie besparen. Of beter gezegd: ik heb geen koude voeten meer! Zolang ik mijn nieuwe vilten sloffen van esgii draag. Esgii betekent overigens ‘vilt’ en je spreekt het uit als ‘eskie’. Ik heb een paar prachtige azuurblauwe sloffen van Mongools vilt, wat overigens 100% schapenwol is, via www.esgii.nl aangeschaft. Een website vol natuurvriendelijke en fair trade gemaakte woonaccessoires, fijne hebbedingen en pantoffels (zelfs tot maat 49 voor heren!) van Mongools vilt. Wauw!

Geen zweetvoeten

Je wilt het misschien niet weten of lezen (of je denkt: yes, dat heb ik ook…), maar het wilde mij nog wel eens gebeuren als ik warme sloffen droeg dat ik van die nare zweetvoeten kreeg. Bij esgii verzekeren ze mij dat de 100 procent natuurlijke schapenwol goed ademt en ik dus geen zweetvoeten zal krijgen, maar dat deze sloffen wel behaaglijk warm zijn. Klikkerdeklik, ik bestel en de dag erna ontvang ik een doos met mooi ingepakte sloffen.

Bij mijn pantoffels is informatie ingesloten en ik lees dat elk product van esgii een bijzonder verhaal heeft en een positieve bijdrage aan een betere wereld levert. Fijn! Ik schiet mijn prachtige pantoffels aan en ik moet bekennen dat het vilt lekker zacht voelt aan mijn blote voet en dat deze slof zowaar een pasvorm heeft. De zolen zijn gemaakt van geruwde suède, dus uitglijden op de trap is er gelukkig niet bij. In huis draag ik met veel plezier mijn nieuwe sloffen, maar ook wandel ik er gerust in de ochtenduren even mee de straat op als de hond wil plassen. Zelfs als het een beetje spettert, want het vilt van mijn slof is water- en vuilafstotend. Ideaal! En inderdaad, zweetvoeten krijg ik niet in deze sloffen. Aangenaam warme voeten wel! 

 

Alle viltproducten komen uit Mongolië en zijn fairtrade, handgemaakt en duurzaam. Elk item is gemaakt met zorg voor mens, dier en milieu. 100% feel good!

De producten op www.esgii.nl worden gemaakt door MIM (Made in Mongolia), Angel Felting, Tova en nomaden.