Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Veggie

Met een dochter die ‘niet makkelijk’ eet, is het voor mij zoeken naar leerzame tips om haar wel ‘aan het eten’ te krijgen. Al veel tips en trucs zijn er bij ons thuis uitgetest, soms met enig resultaat. Op dit moment leef ik mij uit met het nieuwe boek Veggie Kidz van Monique Jansse en Eef Ouwehand. Zelf ben ik namelijk niet echt een vlees-eter en ik kan mij zo voorstellen dat dochterlief daar ook een handje van heeft. Dit boek is bedoeld als vrolijk vegetarische kookboek voor ouders die verantwoord voor hun kinderen willen koken en bakken. Kosmos Uitgevers omschrijft het ook als: “Het boek is niet uitsluitend voor vegetariërs, maar voor iedereen die fijne recepten zoekt voor op de dagen dat je geen vis of vlees eet.” Enthousiast start ik met lezen, want ik ben ook zeker geïnteresseerd in de tips van co-auteur Kyra de Vreeze.

Vragen over voeding

Heerlijk! Veggie Kidz start met vraag-antwoorden over voeding. Ik vind het eerlijke antwoorden waar ik iets aan heb. Zoals ‘In het supermarktschap vind je tegenwoordig allerlei vleesvervangers: sojagehakt, quorn, vegetarische schnitzels, nuggets, zelfs spekreepjes. Zijn dit goede vleesvervangers?’ Ook vind ik de pagina met 10 voordelen van vegetarisch eten handig. Maar ik ben zeker niet direct ‘om’ (en ik geloof eerlijkgezegd ook niet dat vegetariers per se creatiever zijn in de keuken zoals bij punt 9 wordt gesuggereerd). Persoonlijk denk ik dat mijn kinderen toch graag grillworst op de boterham willen. Daarentegen vind ik de recepten wel zalige eye openers. Dan denk ik aan de soepen; van prei-broccolisoep tot groentesoep met linzen. En ik maak de veggietaco’s. Ik vind ze heerlijk, en mijn dochter eet de rauwe dingen mee. Eten gaat niet van harte… wie weet groeit ze er over heen. Maar ieder kookboek is voor mij genieten! Ik houd wel van eten en weten over eten. Handig vind ik ook de bespreking van de vijftig beste voedingsmiddelen én natuurlijk de leuke recepten voor ontbijt, lunch, toetjes en traktaties.

Veggie Kidz laat zien dat vegetarisch ook 100% voedzaam is en dat goed koken voor kinderen helemaal niet moeilijk is. Wil je met anderen van gedachten wisselen over gezond vegetarisch koken, kijk dan op de bijbehorende website www.veggiekidz.nl met blogs, de nieuwste recepten en een forum voor ouders.