Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Die jumpsuit staat mij gewoon goed...

 

Favoriete merken, wie heeft ze niet? Nou, ik houd dus van kleurrijke jurkje van diverse Nederlandse merken. En als ik voor basics (lees een zwarte jurk) op pad ga, dan surf ik naar Miss Green. Ik heb al een perfecte, zwarte jurk van dit merk. Laatst zat ik weer op deze webshop met fijne duurzame kleding, toen mijn oog op een jumpsuit viel. Je moet weten: ik draag bijna nooit een broek! Na best wel even wikken en wegen besloot ik voor jumpsuit Emma te gaan. De uitgebreide beschrijving haalde mij over de streep: “Ook deze jumpsuit heeft wat ons betreft weer de ‘wauw’-factor! De top heeft het uiterlijk van een bloesje, met een boordje (mooi onder een jasje) en knoopjes die een eventueel buikje mooi camoufleren. De mouw is afgezet met een babylock, daardoor wordt het een mooi zwierig kapmouwtje. Je draagt de tailleband van Emma iets lager, op de heup. De broek heeft twee plooitjes, zodat hij ook echt als een broek valt. Het model heeft smaller toelopende pijpen. Dat combineert in het voorjaar mooi met gympen, hakken of ballerina’s. In de zomer rol je de pijpen op (of je laat ze bloezen op je kuit), leuk met een slippertje!” Ook fijn van Miss Green vind ik de eerlijke tips over het ‘Figuurtype’. In dit geval geschikt voor dames met een appel-, rechthoekig en zandloperfiguur.

Biologische katoen

Klikkerdeklik, de jumpsuit is besteld en wordt de volgende dag keurig geleverd. Ik pak mijn jumpsuit enthousiast uit en ik houd het pak omhoog. Dochter Pien kijkt en vraagt: “Ga je naar de boer?” Ik kom niet meer bij van het lachen… en ik moet ook wel bekennen dat als je een jumpsuit omhoog houdt, het iets wegheeft van een tuinpak/werkbroek. Stiekem ben ik toch met deze opmerking bezig als ik de jumpsuit aantrek. Het gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon als ik deze fijne bamboestof, met gecertificeerde biologische katoen, aan mijn lijf voel. Comfortabel, zacht, fijn. De stof is ‘dik’ en dat vind ik prettig. Dan kijk ik in de spiegel en ik ben verbaasd. Die jumpsuit staat mij gewoon goed! Even sta ik nog te klooien met het koordje in mijn taille en voelt het (eerlijk is eerlijk als je een jurk gewend bent) toch raar om een broek te dragen. Ik zal niet snel een platte schoen dragen, dus dat doe ik zeker ook niet onder een jumpsuit. Hup, mijn Shabbies met hakken er onder aan en Wauw. Wat ben ik blij.

Meer Miss Green

Mijn jumpsuit heeft een kort mouwtje en de kraag valt prachtig om mijn nek, met een beschaafde V. Maar dat korte mouwtje is me soms wat te frisjes. Ik heb maar weinig aanleiding nodig om weer te shoppen, dus surf ik naar www.miss-green.nl en ontdek ritsvest Reese. Dat lijkt mij een zalig en lekker casual vest. Hebben! Dan zie ik Jennifer, de trui van gerecyclede jeans met katoen. “Luchtig, maar ook warm. In een casual model met een mooi subtiel verloop van voor- naar achterpand, waardoor de trui van achter wat langer valt. In altijd-goed zomerkleur ecru en mooi-met-wit kleur jeansblauw (met grijze ondertoon). Dat kan toch niet anders dan een schot in de roos zijn?” Dat denk ik ook Miss Green!