Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Hotel Mama

Eindelijk kom ik even aan mezelf toe! Het is zaterdagochtend en manlief heeft de kids mee naar het sportveld genomen. Nu is het me-time en ik zak in een warm bad met een relaxte geur van Rozen en Moor Lavendel (de nieuwe badcrème van Dr. Hauschka). ‘Rustgevend en maakt je helder van geest’ aldus de geurbeleving. Anyway, ik pak er een boek bij: Hotel Mama van Thiery Thielemans. De ondertitel ‘Bijzondere verhalen over normale diva’s’ spreekt mij aan… en direct op de eerste pagina wordt het mij duidelijk dat het om kinder-diva’s gaat. Eigenlijk gaat het over een gezin. Heerlijk herkenbaar dus, en ontzettend fijn en grappig geschreven. Telkens moet ik weer lachen om de zuurstokroze kamer van ‘Kleine Diva’. Deze persoon herken ik uit mijn eigen gezin. En oh jee, wat maak ik mij dan nu al zorgen als ik lees over ‘Puber Diva’.

Maar eerst gaat Hotel Mama over het belanden op een kruispunt in je leven en het maken van moeilijke keuzes en beslissingen. Ook dat is herkenbaar. Thiery beschrijft al haar stappen naar en in Hotel Mama lekker kort en krachtig en wel zo dat ik telkens denk ‘klinkt bekent’. Inmiddels is mijn warme bad aan het afkoelen en onderbreek ik het lezen voor even. Insmeren, aankleden, koffie maken. Tjonge, wat heb ik deze ochtend een tijd voor mezelf. Op de bank lees ik rustig verder in Hotel Mama. Ik kan het boek gemakkelijk even wegleggen, maar eigenlijk wil ik toch wel weten hoe het verder gaat in het ‘hotel’. In hoofdstuk 9 gaat het over verliefdheid. Natuurlijk ook een herkenbaar hoofdstuk, al schrik ik als moeder van nog een hele jonge Diva van het uitmaken via sms. Maar wat ik nou eigenlijk zo fijn vind aan dit boek, zijn de opvoedkundige regeltjes tussen de zinnen door gecombineerd met alle valkuilen van het opvoeden, die ook in het gezin in dit hotel worden gemaakt. Nieuwsgierig surf ik tijdens het lezen van het boek naar het blogplatform HotelMama.nl en lees daar tussendoor verhalen van leerkrachten, grootouders en andere ouders. Tot mijn eigen familie weer thuiskomt en we de deuren van ons hotel tijdelijk even sluiten voor anderen. Het is borreltijd, bij de openhaard. 

AFGELOPEN - Gaaf voor Mama mag van Kaft Media 2x Hotel Mama weggeven. 

 

Maak kans op dit gave boek!

Surf naar www.HotelMama.nl en vind een naam van een blogger op dit platform. Vul die naam in op onderstaand winformulier en wie weet win jij…

Hotel Mama, door Thiery Thielemans, is onder andere te koop via www.kaftmedia.nl. Je kunt tot 1 november meedoen. Meer winnen? Kijk bij Gratis spullen voor Vrouwen.