Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Zelf aan de slag op KreaDoe!

Zin om iets zelf te maken? Van 30 oktober tot en met 3 november 2013 vindt in Jaarbeurs Utrecht KreaDoe plaats; de grootste en gezelligste hobbybeurs van Nederland. Hier vind je de laatste trends, technieken en mooiste materialen op het gebied van tientallen hobby’s. Van koken & bakken tot zeepkettingen maken, huis- en tuindecoratie, zelfmaakmode, patchwork & quilting. Doe inspiratie op, ga shoppen of ga lekker aan de slag in een van de talloze workshops.

Trendwatchers zagen het al aankomen. Huiselijkheid, zelf maken, koken & bakken en knus. Dat zijn begrippen die steeds belangrijker (gaan)worden. Traditionele hobby’s zoals breien en haken zijn weer helemaal terug, maar nu in een hip jasje. Kleding ontwerpen voor je modepopje, je vlieger of theedoos pimpen of je top secret dagboek in elkaar knutselen, het mag allemaal (weer). Hobbybeurs KreaDoe, van woensdag 30 oktober tot en met zondag 3 november 2013, zit boordevol met hippe zelfmaaktips. 

Oud nieuws, maar wel leuk om te lezen...>>

 

Hippe KreaDoe zelfmaaktips voor regenachtige dagen

Zelf een fotoboek maken met je mooiste vakantieherinneringen. Sinds de komst van de digitale fotocamera hebben we meer foto’s dan ooit. Daar kun je je eigen online fotoboek van maken of nog leuker, scrap je vakantiefoto’s in een boek met bijpassend thema en achtergrondvel. KreaDoe stand 07.C011, www.multihobby.nl.

Blingbling stretchy armbanden

Deze stretchy armbanden kun je op allerlei verschillende manieren dragen; als hoofdband, armband, enkelband en zelfs als haarelastiek. Je kunt de banden blingbling maken door zelf Swarovski- en metalen bedels toe te voegen. Door de elasticiteit en het zachte materiaal zitten de armbanden heel comfortabel. Ook zijn ze eenvoudig aan te passen aan de juiste maat. De armbanden vind je op KreaDoe. Bezoekers kunnen er zelf mee aan de slag. Stand 07.C030, www.seasonblend.nl.

Doe-het-zelf theedoos

Ontwerp en vervaardig je eigen theedoos. Je kiest een doos en stof die bij je past en krijgt daarbij een handleiding om je eigen theedoos of sieradenkistje te maken. Leuk om te doen met vriendinnen op een druilerige herfstdag. Een origineel cadeau voor jezelf of voor Kerst. Bezoekers kunnen tijdens KreaDoe aan de slag met hun eigen theedoos. Stand 07.E032. Ga naar www.theedoosmaken.nl

Eigen kledinglijn ontwerpen met Tie dye

Of je nu je eigen gympies, broeken, kussens of dekbedovertrekken wilt opfleuren. Met de kleurige textielverf van iTiedye.nl ontwerp je het zelf. Op KreaDoe worden dagelijks meerdere workshops gegeven. Vergeet dan vooral je schoenen of t-shirt niet mee te nemen. En voor wie nu alvast een voorproefje wil: neem een kijkje op de blog om te zien hoe jij je saaie gympies, hip kunt maken. KreaDoe stand 07.09, www.itiedye.nl.

Modepoppen aankleden

DressYourDoll is een uitgebreide collectie van niet minder dan 140 setjes vrolijke zelfmaak poppenmode. De outfits zijn in verschillende stijlen en moeilijkheidsgraden te verkrijgen. Naast deze naaisetjes is er ook  een eigen pop, naaimandje, stofjes en patroontjes in poppenformaat, en een knutselboek vol leuke tips om zelf je modepopje te maken. Leer de fijne kneepjes van het vak tijdens een van de workshops op KreaDoe. Standnummer 07.B012 en 07.C015. Meer informatie via www.dressyourdoll.be.

Top secret

Maak zelf een sleutelhanger, pimp je vlieger of etui of bestel een knutselkist en wordt een heks, deftige dame of bakker. Van alles is mogelijk met de doe-het-zelf-pakketten van de Workshopperij. Met de themakist voor bakkers wordt je een echte bakker. De themakist zit vol met  kleding, keukenmaterialen en recepten. Alle themakisten zijn inclusief compleet draaiboek, met tips voor de aankleding, uitnodigingen, traktaties en al het spelmateriaal. En dit is top secret: je kunt ook je eigen persoonlijke dagboek maken. Je gaat aan de slag met een boek met harde kaft die je pimpt met stofjes, veertjes, lintjes, glimmertjes en nog veel meer om te zorgen dat het echt jouw dagboek wordt....een dagboek klaar voor al je geheimen. Standnummer 07.012, www.workshopperij.nl.

Over de beurs

KreaDoe is de meest veelzijdige en grootste hobbybeurs van Nederland. Het is de place to be voor tientallen hobby’s zoals taarten en cupcakes maken, interieurdecoratie, bloemschikken zelfmaakmode, breien, haken, sieraden maken, scrapbooking, tekenen, schilderen, quilten, borduren en nog veel meer. Bezoekers kunnen shoppen, inspiratie opdoen of aan de slag gaan tijdens een van de vele workshops. Meer informatie is te vinden via www.kreadoe.nl.