Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Zomerthriller

Het vorige boek van Suzanne Vermeer kon ik niet wegleggen, dat móest in één keer uit. Ik heb tot diep in de nacht in Het Chalet zitten lezen. Vol verwachting begon ik gisteren aan het nieuwste boek: Route du Soleil. Vanaf 11 juni in de winkels. De eerste twee pagina’s gaven mij heel even het gevoel dat ik de rest van het boek kon raden… hoe naief. Dat bleek halverwege deze zomerthriller al. Eigenlijk kon ik niet meer stoppen met lezen, maar ik was te moe. Daarnaast, het huishouden met twee kids moet draaiende gehouden worden. Nadat ik ze op school had afgezet vanmorgen kon ik het niet laten, Route du Soleil moest uit! Het verhaal over de twee vriendinnen Marit en Fiona die twee weken gaan kamperen in het zuiden van Frankrijk is aangrijpend. Zij nemen een lifter mee en komen in zeer grote problemen. Een nachtmerrie.

Alle regels lezen makkelijk weg en ik denk nu dat ik weet waarom de boeken van Suzanne Vermeer zo fijn lezen én super spannend zijn. Alles wordt tot in de details beschreven, alles klopt. Van beschrijvingen van parkeerplaatsen langs die bewuste Route du Soleil tot beschrijvingen van de muziek in de auto en discotheek. En, alls is herkenbaar: van kinderen die niet aan de telefoon willen komen als jij ze juist erg mist tot foto’s op Facebook die je in de problemen kunnen brengen. Of wat te denken van de Franse taal die veel Nederlanders niet goed genoeg machtig zijn… diverse Franse zinnen worden op grappige wijze geschreven. Terwijl ik het boek lees kan ik bijna niet meer normaal functioneren, het voelt of ik dit avontuur zelf aan het beleven ben. Ik ga bijna achterom kijken als ik van school naar huis fiets, in de angst dat de gek Brian in dit boek mij achterna zit. Bizar. Een groot compliment dus voor de schrijfster (wie schrijft er eigenlijk verder na het overlijden van Suzanne Vermeer annex Paul Goeken?). Dit zomerboek is een aanrader, voor op het strand, tijdens je vakantie… in een tent, net als de twee vriendinnen. 

 

Van A.W. Bruna.