Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Aan de Beauty Bars…

Yes, ik ben om... en aan de Beauty Bars. Met dat ‘bars’ bedoel ik niet dat ik naar het café ga. Nee, met deze bars kun je je gezicht reinigen en je haar verzorgen. Ideaal.


100% biologisch en vegan
Tja, tot voor kort wast ik mijn haar met shampoo uit en fles. Reinigde ik met gezicht met cleanser uit een flesje. En ja, ook scheerschuim spoot ik uit een fles. Het leek zo gewoon en ik deed het al jaren. Tot we plasticafval gingen scheiden ik schrok van de enorme hoeveelheid ‘zooi’. Een ander woord kan ik er niet voor vinden.

Uit Frankrijk
Ik wilde iets anders voor al die lege plasticflessen en ik vond: BALADE EN PROVENCE (het merk schrijf je met hoofdletters, maar in de tekst zal ik dat verder niet zo doen dan wordt het voor mij te schreeuwerig). Ik kende het merk nog niet. Het komt uit Frankrijk, wordt ambachtelijk gemaakt en lanceerde in het najaar van 2020 een aantal nieuwe,100% natuurlijke Beauty Bars voor het zacht en doeltreffend reinigen van het gezicht, haar en om mee te scheren.


De solid bars zijn verpakt in kortonnen doosjes en vooral de gentle women’s shave soap en solid shampoo ziet er aantrekkelijk uit met afbeeldingen van oranje bloesem en citroenen. De producten zijn stuk voor stuk handgemaakt en bevatten rijke, natuurlijke en ethisch verantwoorde ingrediënten zoals Franse groene klei en oliën van rozenbottel, druivenpitten en kokos. Ze zijn ook gecertificeerd biologisch, vegan en zijn verpakt in ‘zero waste’, 100% composteerbare doosjes. Bovendien zijn alle producten van het merk 100% goedgekeurd door de Vegan Society.


Zero Waste!
Ik ga zo vertellen over de producten zelf, maar eerst kom ik nog terug op het Zero Waste-principe van Balade en Provence. Precies dat waar ik naar op zoek was: duurzaamheid.
Zero Waste betekent het ontwerpen van producten en het managen van processen om de hoeveelheid en de giftigheid van afval en materialen systematisch te vermijden en verwijderen, de hulpbronnen te bewaren en herstellen in plaats van te verbranden en te begraven. Door Zero Waste toe te passen zal de uitstoot die een gevaar is voor planetaire, menselijke, dierlijke en plantaardige gezondheid op aarde weggenomen worden. De Beauty Bars bevatten qua verpakkingen geen enkele vorm van plastic. De doosjes zijn bedrukt met behulp van plantaardige inkt en zijn gecertificeerd 100% composteerbaar. Je kunt ze dus veilig aan je groenafval toevoegen na gebruik.
De Beauty Bars laat ik na gebruik drogen en bewaar ik in een speciaal blikje van aluminium.


Solid Face Cleanser
Het meest nieuwsgierig was ik naar de zachte Solid Face Cleanser. De bar reinigt, hydrateert en kalmeert, waardoor de gezichtshuid er fris, gezond en stralend uitziet. Als ingrediënt is er gewerkt met Franse groene klei om make-up en onzuiverheden in alle zachtheid effectief te verwijderen. De toegevoegde rozenbottelolie hydrateert de huid en Aloë Vera werd toegevoegd om roodheid en huiduitslag te kalmeren. Dit is een perfecte reiniger voor alle huidtypes om zowel 's morgens en 's avonds te gebruiken.
De Gentle Women’s Shave Soap Orange Blossom
Daarna ging ik aan de slag met één van de bestsellers van het merk: de Gentle Women’s Shave Soap Orange Blossom. Ohhh, die geur. Ik krijg er meteen een zomers gevoel van. Zalig die geur van bloeiende oranjebloesem. De milde biologische scheerzeep voor vrouwen is ontwikkeld op basis van sheabutter, kokos-, druivenpit- en Wonderboomoliën. Het vormt dé ideale zeep om de huid op een zachte wijze perfect glad te scheren en optimaal verzorgd te laten aanvoelen. Yes!


Solid Shampoo Normaal Haar
Ik had nog niet eerder mijn haar met een Beauty Bar gewassen, dus ik vond het wel wennen om mijn natte haar in te wrijven met een ‘blokje zeep’. Al snel ging het heerlijk schuimen. De Solid Shampoo voor Normaal Haar is voor alle haartypes en bevat een rijke mix van sheaboter en natuurlijke oliën voor mooi glad en zacht haar met een glanzende finish. En, ook niet onbelangrijk: het ruikt heerlijk naar citrus en kokos.
Ultimate Conditioner
Na het wassen gebruik ik de nieuwe Ultimate Conditioner voor hydratatie, bescherming en ultieme glans van mijn haar. Deze aangenaam romige vegan beauty bar conditioner, geschikt voor alle haartypes, is verrijkt met cacaoboter, kokosolie, zonnebloemolie en provitamine B5. Stuk voor stuk zijn dit ingrediënten die bekend staan om het haar te ontwarren, de hoofdhuid te kalmeren, glans toe te voegen en je lokken te beschermen.


Nieuw voor hem: All-in-1
Balade en Provence heeft ook aan de man gedacht en speciaal voor mannen is er de nieuwe All-in-1. Deze vegan ‘grooming bar’ kunnen mannen gebruiken als een 100% natuurlijke shampoo, face- én body wash, maar ook als zachte scheerzeep. Handig!
Deze biologisch gecertificeerde formule is verrijkt met druivenpit-, wonderboom- en kokosoliën en sheaboter. All-in-1 heeft een verfrissende dennen- en citrusgeur voor de ultieme douche- en huidverzorgingservaring voor mannen.
De Beauty Bars van Balade en Provence ze te koop bij Holland & Barrett.

Meer weten? Check www.balade-provence.com.