Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Zo blij met onze robotstofzuiger

Het huishouden… ik ben er gewoon niet zo dol op. Dus, toen ik las over een robotstofzuiger was ik meteen enthousiast. Helaas was ik wel iets minder enthousiast over de prijs, maar à la… reken het eens om naar de vrije tijd die je over houdt als je niet hoeft te stofzuigen. En, een ‘gewone’, goede stofzuiger is ook niet heel goedkoop.

Je snapt het vast al, ik ging voor de robotstofzuiger. Maar welke? Daar hebben ze, heel slim van het merk, bij iRobot een online testje voor via www.irobot.nl/help-me-kiezen. Met onze houten vloer en een hond was het duidelijk dat we voor de Roomba® e5 robotstofzuiger moesten gaan.

Dubbele rubber borstels

Als omschrijving staat er dat de Roomba® e5-robotstofzuiger gebruik maakt van dubbele rubber borstels (handig voor alle vloertypen) en een krachtig zuigsysteem heeft (yep, klein stof tot grotere kruimels op te zuigen). Daarna las ik over een ‘responsieve navigatie en de DirtDetect™-technologie’, wat mij nogal technisch klonk. In de praktijk zorgen die systemen ervoor dat de robotstofzuiger zich slim door ruimtes beweegt, al dan niet geprogrammeerd via de app, zodat je altijd van een schoon huis kunt genieten. Klinkt ideaal toch!

Aan de kant

En serieus, dat is het ook. Vanaf de eerste dag – dat is nu ruim een half jaar geleden – ben ik blij met ‘Stoffie’, zoals we de robotstofzuiger noemen. In het begin kon ik gefascineerd naar het zwarte apparaat kijken… de robotstofzuiger lijkt in mijn ogen totaal niet systematisch door de kamer te rijden. En toch is alles goed gestofzuigd. Het borsteltje voorop duwt krummels naar het midden zodat alles opgezogen kan worden. De stofzuigrobot is zelfs zó slim dat er wordt gestopt bij de trap. De robot valt dus niet naar beneden! Daar was ik zo bang voor maar het gebeurt echt niet. 

 

Komt de robotstofzuiger een tafel- of stoelpoot tegen? Dan weet het oog voorop dat er afgeremd moet worden en kan de robot keurig om de poot stofzuigen. Netjes langs de plinten ook. En ja, ook langs de mand van onze hond Takkie. De eerste twee maanden ging Takkie nogal blaffen als ‘Stoffie’ in de buurt kwam. Okay, het is een raar apparaat en het maakt geluid. Inmiddels is onze hond helemaal gewend aan de robotstofzuiger en blijft hij zelfs gewoon staan en gaat de stofzuiger aan de kant voor onze hond. Haha.

Wat een uitvinding, zo’n robotstofzuiger! De vloer is schoon en ik hoef zelf alleen zo nu en dan bovenop de plint schoon te maken en ‘ver weg’ in het hoekje. Ik ben heel tevreden over onze schoonmaakhulp. ‘Stoffie’ is z’n geld meer dan waard.

Dweilen

En nu las ik dus over een dweilrobot. Dát is helemaal ideaal! Dit apparaat dweilt achter de stofzuigerrobot aan. Kijk maar: www.youtube.com/watch?v=1_if854BWV8.

Beetje jammer voor mij… Het is geen match met onze Roomba® e5.

Robotstofzuiger Roomba® s9+ beschikt over PerfectEdge®-technologie met bredere borstels, superieure zuigkracht en een geavanceerde 3D-sensor Braava jet® m6-dweilrobot pakt viezigheid overal in huis aan Imprint™ Link-technologie stelt Roomba® s9- en Braava jet® m6-robots in staat om automatisch na elkaar te stofzuigen en te dweilen.

Een prima setje dus, maar voor nu ben ik blij met onze robotstofzuiger en dweil ik zelf gewoon achter onze ‘Stoffie’ aan.