Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Tanden poetsen met ayurvedische wijsheid

Okay, ik geef toe: ik ga graag de uitdaging aan als het draait om je tanden poetsen met een nieuwe of ‘vreemde’ smaak. Zo ben ik ooit aan de zoute smaak van Parodontax gewend geraakt en poetste ik mij gek met de zwarte tandpasta Blackwood van SPLAT. En dan nu een poetstest met de biologische Botanique, de tandpasta die 5.000 jaar Ayurvedische wijsheid samenbrengt in een tube. Volgens de eeuwenoude kruidenleer draait het allemaal om evenwicht en balans: zonder gezond tandvlees geen mooie tanden – en daar zijn helemaal geen chemische stoffen voor nodig. Kruiden, planten en bomen uit de Himalaya hebben alle eigenschappen in zich om je mond in topconditie te houden.
Immuunsysteem van je mond
Je staat er niet vak bij stil (tenminste ik niet), maar in bijna elke tandpasta zit fluoride, schuimmiddel sodium-laurylsulfaat (SLS) en zoetstoffen. Dat hoeft niet! Dat blijkt wel als ik de Botanique tandpasta’s probeer. Ze zijn net zo effectief en werken niet op basis van chemie, maar op basis van de natuur. En dat proef ik ook. Okay, de smaak is ook even wennen en ik vind de pasta soms ook wat draderig en meer tandpasta strepen in de wasbak geven. Maar, het resultaat mag er zijn! Een gezond gebit en ook nog eens extra wit (als je de whitening tandpasta gebruikt).
Een belangrijk ingrediënt is triphala, een beroemde Ayurvedische blend van drie geneeskrachtige vruchten die werkt tegen gaatjes, bloedend tandvlees en tandvleesontsteking. Zo zorgt neemkruid voor schone tanden, granaatappel voor gezond tandvlees en xylitol uit berkenbomen voor sterk glazuur. Samen stimuleren deze natuurlijke en bewezen werkzame ingrediënten het immuunsysteem van de mond voor een sterk en gezond gebit.
Himalaya Herbals introduceert in het eerste kwartaal van 2017 de nieuwe manier van tandenpoetsen met drie Botanique tandpasta’s: Complete Care in de smaken Mint en Kaneel en een Whitening tandpasta met een verfrissende pepermuntsmaak. Mijn favoriet is de whitening met de frisse smaak en gericht resultaat. En toch ook, de smaak van kaneel in je tandpasta… ik houd er van!
Waar te koop?
De Botanique tandpasta’s van Himalaya Herbals zijn verkrijgbaar bij de natuurwinkel, drogist en online te bestellen via onder andere www.himalayaproducten.nl. Dat het biologische tandpasta’s zijn zie je ook aan de verpakking in bruin karton – en toch oogt het heel stijlvol – de pasta’s zijn vrij van fluoride, SLS en carrageen en geschikt voor vegetariërs en veganisten.