Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Alle dagen lekker eten

Serieus, de laatste tijd weet ik écht niet meer wat ik ’s avonds nou weer eens zal gaan koken. En dan heb ik al heel wat kookboeken en de Allerhande doorgebladerd. Ik ben niet alleen inspiratieloos wat koken betreft, de kinderen en manlief zijn niet de makkelijkste eters. Als ik vraag wat zij willen eten roepen ze eigenlijk altijd “spinazietaart”. Nou, reken maar dat die mijn neus inmiddels uit komt.
Eetkalender
En dan zie ik in de winkel de Eetkalender 2017 liggen. Er staat: “De lekkerste kalender van het jaar. Met 52 weekmenu’s, vaste kliekjesdagen, familieplanners, handige boodschappelijstjes en tips van Francesca. Even denk ik, wie is dat? En dan lees ik dat foodblogger is en in 2016 al groot succes had met een soortgelijke kalender. Er staan meer dan tweehonderd recepten voor het hele gezin op de planning. Ideaal. Nooit meer de vraag ‘Wat eten we vanavond?’, maar een kalender met voor elke week een gebalanceerd menu, met handige boodschappenlijstjes zodat je in één keer boodschappen kunt doen voor de hele week. Vis, vlees en vegagerechten wisselen elkaar af, met tussendoor leuke tips en extra informatie, bijvoorbeeld over seizoensgroenten.
Kliekjesdag
Ik houd mij een week lang aan het menu, soms wissel ik van dag. En iedere vrijdag kliekjesdag vind ik ook iets te veel van het goede. Al zijn de tips wat je met de restantjes weer aan nieuws kunt maken welkom. Vaak voor het weekend… want de tips voor het weekend mis ik stiekem wel een beetje. Maar wat ik heel fijn vind is aan het begin van de maand een overzicht welke groente en fruit er in dit seizoen echt vers is. Mjam. En op die eerste pagina staat ook een overzicht van het menu voor de hele maand. Zo kan ik stiekem ook een beetje schuiven. Liever in week 6 de gevulde paprika’s met couscous en in week 8 de bulgursalade met wintergroenten. Soms klinkt een recept iets ingewikkeld, maar bij ‘aan de slag’ staat een korte en bondige omschrijving. Bovendien, de bereidingstijden kloppen en zijn fijn kort. En ook fijn, je kunt ook nog afspraken bij de dagen schrijven. Een volwaardige kalender dus. Kortom, een gave eetkalender!

 

AFGELOPEN - aaf voor Mama mag deze Eetkalender 2017 van Francesca Kookt weggeven van A.W. Bruna uitgevers.

 

 

Maak kans op deze prijs.

Noteer voor 1 januari 2017 op het formulier wat je voor deze kalender betaalt bij Bol.com.

De winnnaars heten Rianne K. uit Terneuzen, Karin S uit Barendrecht en Vivian S uit Bunde.