Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Poppen aan het dansen in Charleville-Mézières

Een leger aan marionetten en poppen trekt langs en door de hoofdstad van de Franse Ardennen – Charleville-Mézières – in de maand september. Die marionetten en poppen komen de stad overnemen, dit jaar van 20 tot en met 29 september. Tien dagen lang bezoeken vele Franse en buitenlandse toeristen de stad om te genieten van het marionettenspektakel en voorstellingen op het stadsplein, in de straten, winkeletalages, theaters en andere locaties. Dit jaar nemen meer dan 30 landen deel aan het evenement met het vervaardigen van poppen en marionetten in alle kleuren en formaten en het verzorgen van voorstellingen in theaters  en op straat. Het festival vond zijn oorsprong in 1961 en wordt om de twee jaar georganiseerd, dit jaar voor de 17e keer. 

 

Speciale gasten zijn Bérangère Vantusso met haar groep Trois-six-trente en de Belg Stéphane Géoris. Dagelijks vinden er op Place Ducale – het mooie plein van Charleville-Mézières  – tussen 17.00-19.00 uur optredens plaats van pulcinellas. Tevens is er in het Musée de l’Ardenne is een permanente tentoonstelling van poppen te zien. Het volledige programma is vanaf mei online beschikbaar op www.festival-marionnette.com.

Nederlandse inzendingen

Zowel voor ouderen als kinderen biedt het festival veel plezier. Vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot ’s avonds laat vinden er door de hele stad voorstellingen plaats. Er is geen noodzaak om Frans te spreken of te verstaan want de presentaties zijn vooral visueel. Ook Nederland neemt deel aan de programmering met maar liefst zeven groepen waaronder Dudapaiva Company, Hotel Modern, Nomad Theater, Stuffed Puppet Theatre, TAM TAM Objektentheater, Ulrike Quade Company en Toon Maas. De Franse poppenspeler Jacques Félix – in 1932 in Charleville-Mézières geboren – is de grondlegger geweest van het festival.

Overnachting

De plaatselijke VVV beschikt over een accommodatielijst en heeft eveneens een Marionetten arrangement. Tevens heeft Charleville-Mézières een uitstekende camping met 121 staanplaatsen dat op loopafstand van het centrum ligt. Nabij ligt ook camping Du Port Diseur in Monthermé en camping  Base de Loisirs d'Haulmé in Haulmé. Vanwege de grote belangstelling wordt geadviseerd bijtijds accommodatie te reserveren.

Bereikbaarheid

De stad is vanuit Nederland en België over de snelweg goed bereikbaar. Eveneens snel is de verbinding per Thalys naar station Paris-Nord en via een overstap in Paris-Est per TGV-Est naar Charleville-Mézières. Nadere informatie via www.charleville-tourisme.com en www.ardennes.com.