Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Zelf Geboerd!

Bij de titel van het nieuwe boek Zelfgeboerd krijg ik direct een lach op mijn gezicht. Om twee redenen:  ik denk natuurlijk aan het laten van boeren, maar ook aan het boerenleven. De ondertitel van het boek maakt direct meer duidelijk: meer supermakkelijk moestuinieren en superlekker koken. Het is duidelijk, met dit boek – het vervolg op Zelfgeoogst – ga je aan de slag. Uitgeverij Snor noemt het ook deel 2… nu met kippen, bijen, nieuwe groenten en recepten.

Handen uit de mouwen

Aan het boerenleven hebben wij tijdens diverse uitstapjes en vakanties al mogen ruiken, en proeven. Urban farming is hot. Maar dus ook in grote steden en zelfs op balkons. Steeds meer mensen moestuinieren thuis. Dat dat echt niet moeilijk is, bewijst dit boek. In een simpel stappenplan wordt er uitgelegd hoe je de revolutionaire moestuinkistjes maakt en onderhoudt. Hierin kun je zaaien, planten en oogsten wat je wilt. Bijvoorbeeld snijbiet, tuinbonen of venkel. Zelfgeboerd levert zelfs voorin het boek handige labels om bij je groente te zetten.

Heb je de groenten eenmaal geoogst, dan staan er ook nog eens smakelijke recepten in het boek. Ik ga direct aan de slag met de venkel zaadjes, want die recepten zien er zo lekker uit. Ik vind binnen voorzaaien prettig en met resultaat werken. Dus daar is het nu de tijd voor… dan kunnen de kleine plantjes in april de grond in, zodat we deze zomer lekker, biologisch van eigen oogst kunnen eten. Ik lees in Zelfgeboerd ook over hoe je kippen en bijen kunt houden en dus met eieren en honing aan de slag kunt. Dat is me net een stap te ver, maar het is absoluut een gaaf boek. Voor alle gezinsleden!