Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Heerlijk slapen begint bij een heerlijk matras

Slapen. We doen het een derde van ons leven en we zijn er gek op, toch? Ik wel in ieder geval! We kunnen niet lang genoeg in bed liggen en we vinden het doorgaans een ramp om ons bed te verlaten, zéker nu het weer winter wordt. Nog even ‘snoozen’ en dan toch je warme bed uit. Slaap je de laatste tijd nét iets minder goed? Dan kan het zijn dat je toe bent aan een andere matras. Eens in de zoveel jaar is je matras, dat trouwe dienst voor je heeft gedaan, toe aan vervanging.

Levensduur matras

Een goed matras gaat zo’n 6 tot 8 jaar mee. Niet dat je er daarna niet meer op kunt slapen, maar na die periode is je matras ‘op’. Het is niet meer comfortabel en biedt niet meer de ondersteuning die het in het begin gaf. Om vitaal en gezond te blijven is het dan ook belangrijk om je matras tijdig te vervangen.

Keuze van een matras

Het kiezen voor een (nieuw) matras vraagt nogal wat kennis over je slaapeigenschappen. Slaap je op je rug of buik of zij? Transpireer je veel of weinig? Beweeg je veel in je slaap? Heb je last van nek- of rugklachten? De antwoorden op al deze vragen helpen je bij het kiezen van een geschikt matras. Check eens op de site van de merkonafhankelijke matrasdeskundige via het invullen van jouw slaapeigenschappen wat een goed matrasadvies voor jou is. Je kan natuurlijk ook naar de meubelboulevard rijden om daar advies te krijgen.

Prijs van een matras

Matrassen zijn er van 40 tot 400 euro (of nog wel duurder). Of dat altijd wat zegt over de kwaliteit ervan? Absoluut niet. Zoek daarom voordat je tot aankoop overgaat zoveel mogelijk informatie over de matrassen die je voor ogen hebt. Genieten van een heerlijke nachtrust? Neem dan zéker de tijd voor het zoeken van een geschikt model. Immers, eenmaal gekocht heb je er ook weer jarenlang plezier van.