Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Zalige chocolade mét...

Ik vind het niet voor de hand liggen… chocolade met dropsmaak. Of pure chocolade met sinaasappel en rozemarijn. Het mag dan wel niet voor de hand liggen, ik bied mij graag aan als testpersoon. Dus, Tony’s Chocolonely stuurt mij drie heerlijke repen! Daar word ik als vrouw natuurlijk super blij van. Met plezier test ik deze nieuwe limited editions!

Hoge lat

Ik lees in het persbericht: “Tony’s Chocolonely heeft voor het 4 jaar op een rij 3 te gekke limited edition smaken ontwikkeld. De chocolademakers bewijzen maar weer eens dat ze niets zwart –wit zien en crazy about chocolate zijn. De lat wordt ieder jaar hoger gelegd. De tijdelijk verkrijgbare repen bevatten bijzondere smaakcombinaties en waanzinnig lekkere, met zorg ingekochte ingrediënten. Zorg dat je snel een voorraadje in slaat, want op is namelijk écht op. Hoewel... De reep die het meest in de smaak valt bij de fans wordt opgenomen in het vaste assortiment.” Ik proef eerst van de  ‘melk drop’ reep. Hmmm, salmiak smaak. Het eerste hapje is even wennen, maar daarna is de combi van zout gecombineerd met de zoete melkchocolade écht verrukkelijk. Het doet mij denken aan mijn favoriet van Tony’s, met zeezout en karamel (dat vond ik eerst ook zo’n onlogische combi, maar ondertussen shop ik deze reep zeker eenmaal per maand).

Lekkere limiteds

Dan gaat de wikkel met geel er aan. Banaan, walnoot en melkchocolade. Oeh, ik ben zelf niet heel dol op walnoten, maar dit is goeddd! Leuk om te weten: “Bij Tony’s Chocolonely hadden ze een stagiair die wekelijks vroeg om een reep met banaan. Aangezien Tony’s iedereen serieus neemt zijn ze daarmee aan de slag gegaan, en vonden ze een gouden combi – met walnoot! De zoektocht naar Fairtrade bananen bleek pittig, maar gelukkig niet onmogelijk. Een vriendelijke leverancier uit Leeuwarden kwam uiteindelijk met de oplossing: Fairtrade bananen uit Colombia. Samen met knapperige Franse walnoten vormen ze een onvergetelijke combinatie waarvan je blijft eten.” En dan test ik de oranje Tony’s Chocolonely met sinaasappel en rozemarijn in pure chocolade. Wauw, dit is hemels. Voor mij de winnaar. Zoet en kruidig in heerlijke pure chocolade met 51% cacao.

100% slaafvrije chocolade

Dan nog even kort iets over het merk. Omdat ik er zelf zo achter kan staan: Met deze repen bouw je namelijk mee aan Tony’s weg naar 100% slaafvrije chocolade. ” Ze maken smaakcombinaties waar je nog net niet je vingers bij opeet. Deze chocolade heeft geen nare bijsmaak! Voor niemand niet, want ze zijn heel serieus als het om mensen gaat. Dat geldt voor hun team en de cacaoboeren, maar ook voor de chocoladefans, klanten en leveranciers. En jij kunt hen helpen simpelweg door hun chocolade te eten! Want hoe meer chocoladefans achter hun missie staan, des te meer ze kunnen betekenen voor boeren in West Afrika. Zij kunnen dit niet alleen, samen maken we het verschil!” De limited editions zullen niet in de supermarkten vinden zijn, maar juist bij winkels waar de repen van Tony’s vanaf de start een plekje op de toonbank hebben. Hiermee wil Tony’s Chocolonely hen bedanken dat zij aan het begin van hun succes stonden. www.tonyschocolonely.com