Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Cursus achtbaanangst voor bange moeders

Ik krijg zelf een enorme kick van een ritje in een achtbaan. Ik laat man en kinderen beneden staan en ga desnoods zelf een uur in de rij staan (wat in je eentje trouwens heel gezellig is) om dan in sneltreinvaart naar beneden te razen. Maar er zijn natuurlijk ook mama’s die dat heel eng vinden en juist wel eens met zoon- of dochterlief samen in de achtbaan willen zitten. Voor hen dit bericht: Op vrijdag 29 maart organiseert Walibi Holland als eerste Nederlandse attractiepark een unieke rollercoastercursus die bange moeders van hun achtbaanangst af helpt. Ze hebben daarvoor de expertise ingeschakeld van twee therapeuten van (vlieg)angstinstituut Stichting VALK.

Rollercoastercursus

Walibi Holland vertelt: ‘Moeders blijven achter bij de tassen, terwijl de rest van het gezin lekker aan het genieten is van de attracties. De reden daarvan is vaak omdat ze niet zo nodig in een achtbaan hoeven, ze zijn bang’, aldus directeur Mascha van Till. Tijdens de rollercoastercursus, die in samenwerking met Stichting VALK (VliegAngstbestrijding Leidse universiteit KLM) wordt opgezet, leren de moeders onder andere welke verschillende klachten een rol spelen bij angst voor achtbanen en worden ze geïnformeerd over de veiligheidsmaatregelen van attracties. Het attractiepark Walibi Holland opent haar deuren op zaterdag 30 maart. De geselecteerde deelnemers aan de rollercoastercursus verblijven het eerste weekend van het nieuwe seizoen in het vernieuwde vakantiepark van Walibi Holland: Walibi Village met 7 en 8-persoonshuisjes. Na een dag vol spanning en actie kunnen de deelnemers hier samen met hun gezin bijkomen. De huisjes liggen op nog geen vijf minuten loopafstand van het attractiepark. Meer informatie: www.walibi.nl.